• 81'
    Saïd Bakari
  • 86'
    Isac Lidberg

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen Go Ahead Eagles. Na een 0-1 achterstand kwamen de Geelblauwen in de 60e minuut via een penalty van Alexander Büttner op gelijke hoogte. In een regenachtig Waalwijk bleef het hierna 1-1.

Valse start

RKC en Go Ahead begonnen de wedstrijd afwachtend, met enkele speldenprikjes aan beide kanten. Waar de Geelblauwen het overwicht leken te hebben, was het de uitploeg dat de eerste kans direct verzilverde. Na vijftien minuten slingerde Ragnar Oratmangoen de bal voor, waarna Iñigo Córdoba van dichtbij de 0-1 binnen tikte. RKC moest in de achtervolging en kreeg een aantal prima kansen via Jens Odgaard en Richard van der Venne. Helaas hadden zij het vizier net niet op scherp staan, waardoor de Geelblauwen gingen rusten met een 0-1 achterstand.

Enerverende tweede helft

In de tweede helft moest het anders. RKC zocht dan ook nadrukkelijk het doel van Warner Hahn. Toch golfde het spel op en neer, met kansen voor Vurnon Anita en Cordoba. Precies op het uur zocht Saïd Bakari vanaf randje 16 naar het schot, maar raakte hij verdediger Joris Kramer. Scheidsrechter Blank wees hierna naar de stip: hands en een penalty! De uitstekend spelende Büttner stuurde hierna Hahn de verkeerde hoek in: 1-1!

De gelijkmaker van Büttner zorde ervoor dat de mannen van trainer Joseph Oosting vertrouwen kregen en op zoek gingen naar de voorsprong. Anita stuurde met een knappe bal Achraf El Bouchataoui diep, maar zijn schot werd door Hahn zijn vingertoppen maar net naast getikt. Na de druk van RKC, kwam Go Ahead wat meer aan voetballen toe en kreeg het ook mogelijkheden. Met name via Philippe Rommens en Ragnar Oratmangoen werd Go Ahead gevaarlijk. De slotfase werd bovendien erg hectisch. Isac Lidberg kopte de 1-2 binnen, maar na inmenging van de VAR bleef de gelijke stand staan. De spits had namelijk Vaessen gehinderd bij het vangen van de bal. Hiermee bleef het 1-1, waardoor RKC en Go Ahead de punten delen in het Mandemakers Stadion.