RKC Waalwijk en Sparta in evenwicht

Ons RKC Waalwijk speelde vanavond tijdens het oefenduel gelijk tegen Sparta Rotterdam. In het eigen Mandemakers Stadion werd er uiteindelijk met 1-1 gelijkgespeeld tegen de mede-eredivisionist.

RKC Waalwijk begon vandaag met de volgende elf namen. Etienne Vaessen begon onder de lat, de achterhoede bestond uit Bakari, Mulder, Nieuwpoort en Wouters. Op het middenveld hadden Anita, Van der Venne en Anas Tahiri een plek toebedeeld gekregen en tot slot bestond de voorhoede uit Daneels, Efmorfidis en captain Bilate.

Om 20:00 floot scheidsrechter Martin van den Kerkhof voor de aftrap van het duel. In de openingsfase zochten beide ploegen de aanval. Zonder al te grote kansen te creëren zorgde zowel RKC als Sparta voor dreigende momenten. De eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd kwam na een kwartier spelen op naam van James Efmorfidis. Een hoge voorzet kwam terecht bij de buitenspeler die hard in het zijnet volleerde. Vijf minuten later was het wederom Efmorfidis die na een mooie dribbel zijn geluk van afstand beproefde. Helaas voor de Waalwijkers kende het schot onvoldoende kracht om het keeper Okoye lastig te maken.

Halverwege de eerste helft ontpopte Etienne Vaessen zich tot grote sta in de weg voor de bezoekers. Allereerst gaf rechtsback Abels een harde lage voorzet richting Fortes. De Spartaan schoot de bal van dichtbij hard op doel, maar met een katachtige redding in de hoek wist Vaessen de tegentreffer te voorkomen. Luttele minuten later leken de Geelblauwen als nog tegen een achterstand aan te lopen. Scheidsrechter Van den Kerkhof legde de bal op de stip na een handsbal van Bakari. Vaessen dook strak naar de, voor hem, rechter onderhoek en wist de penalty van Lennart Thy uitstekend te keren.

De wedstrijd vorderde en de uitploeg werd langzaamaan gevaarlijker. Desalniettemin stonden de Waalwijkers compact en gaven ze nauwelijks kansen weg. Vlak voor rust kwamen de Geelblauwen nog tot een eigen mogelijkheid via Lennerd Daneels, maar de vleugelspeler schoot een vrije trap net over de lat. Omdat echt gevaar van beide kanten verder uitbleef zochten de ploegen de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

De tweede helft kende met bijpassend weer een grauwe start voor de Waalwijkers. De bezoekers wisten in de 52e minuut in de stromende regen de score te openen. Een corner van Bryan Smeets werd tegen de touwen gekopt door Bart Vriends: 0-1. Vijf minuten later werd het verschil zelfs bijna twee doelpunten na onnodig balverlies in de verdediging. Echter wist doelman Vaessen het afstandsschot van Smeets goed te keren. Binnen het uur probeerde Smeets het andermaal, maar ook dit schot trof geen doel.

Dit gaf ons RKC een wake-up call dat zich direct uitbetaalde. Bilate werd diep weggestoken, maar moest uiteindelijk inhouden en terugspelen op Efmorfidis. Laatstgenoemde wist met een goede opening het spel te verleggen naar de andere flank. Luuk Wouters ontving de bal en wist met een uitstekende voorzet Tahiri te bereiken die vrijstaand met het hoofd doel trof: 1-1.

De wedstrijd golfde in het vervolg op en neer en was leuk om te aanschouwen. Ondanks dat bleven echt grote kansen uit. Anas Tahiri zag keeper Okoye ver voor zijn doel staan en probeerde het vanaf de middenlijn. Helaas wist zijn poging geen doel te treffen. Ook een gevaarlijke voorzet van Richard van der Venne resulteerde voor de bezoekers niet meer in een doelpunt. Hierdoor sloten de eredivisionisten het onderlinge treffen en daarmee het oefenduel af met een 1-1 gelijkspel.

RKC Waalwijk dankt de aanwezige supporters voor de komst vanavond en hoopt jullie op 13 september weer te mogen verwelkomen tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen. Ons RKC neemt het dan in het eigen Mandemakers Stadion op tegen Vitesse.

Karakteristieken

RKC Waalwijk: Vaessen, Bakari, Mulder, Nieuwpoort, Wouters, Anita, Tahiri, Van der Venne, Efmorfidis, Bilate, Daneels

Wissels: M. Grim, Lamprou, Meulensteen, El Haddouti, Nöstlinger, Augustijns, Min, Langras, Van Grunsven, David

Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Faye, Auassar, Fortes, Duarte, Thy, Smeets, Emegha

Wissels: Van Leer, Fabrie, Beugelsdijk, Martis, Harroui, Mijnans, Rayhi, Gravenberch