Michiel Kramer
    1 : 0
  • 90'
    Tom Beugelsdijk

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt tegen Sparta Rotterdam. Na een sterke tweede helft, zagen de Geelblauwen hun doorzettingsvermogen in de laatste minuut worden beloond. Michiel Kramer zorgde met een kopbal voor de tweede overwinning van het seizoen.

Gelijkwaardig

De eerste helft was er eentje met een gering aantal kansen aan beide kanten. Na een kleine kans van Sparta, was de eerste mogelijkheid van ons RKC echter wel gelijk een grote. Rechtsback Juriën Gaari kreeg de bal aangespeeld bij de zijlijn, waarna hij een voorzet gaf op Jens Odgaard. Die kreeg de bal voor zijn voeten en probeerde hem over de Sparta-sluitpost Maduka Okoye te stiften, maar de doelman wist een handje achter de inzet te krijgen.

Ook Sparta was nog dichtbij de voorsprong. Na een voorzet van middenvelder Sven Mijnans, kopte Bart Vriends de bal terug voor het doel richting Vito van Crooij. Etienne Vaessen pakte de halve volley echter goed klemvast. De eerste helft was er verder vooral eentje van aftasten en zoeken naar openingen, de ruststand werd daardoor bepaald op 0-0.

Drie keer scheepsrecht

Na een uur spelen was het RKC dat als eerste ploeg in de tweede helft van zich liet horen. Saïd Bakari gaf een scherpe voorzet die voor de voeten belandde van spits Michiel Kramer. Ondanks dat de aanvalsleider vrij kon inschieten, kreeg hij de bal niet in de touwen. Een aantal minuten later was het opnieuw ons RKC dat nog eens twee keer gevaar stichtte voor het doel van Sparta. Een harde voorzet van Jens Odgaard werd maar net voorlangs gekopt door Kramer en de Deen zorgde vervolgens zelf voor gevaar met een knappe actie, waarna hij zijn schot niet op doel kreeg.

De Geelblauwen bleven nog even aandringen in de zestien van Sparta. Tot twee keer toe werd Iliass Bel Hassani een schietkans ontnomen en kreeg ook hij de bal niet achter Okoye. Hoewel RKC het overwicht had, kreeg Sparta via de ingevallen Mario Engels een grote mogelijkheid. Oog in oog met Vaessen stiftte hij hem voorlangs. Na 89 minuten voetbal viel de goal voor de Geelblauwen uiteindelijk alsnog. De sterk invallende Bel Hassani omspeelde met een goede actie twee man en gaf een zuivere voorzet richting Kramer. Zijn derde kans van de avond werd benut, met een kopbal in de verre hoek: 1-0! De Geelblauwen bekroonden daarmee een sterke tweede helft en pakten drie belangrijke punten.