• 77'
    Maximilian Wittek
  • 89'
    Etienne Vaessen

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag verloren van Vitesse. Hoewel de Geelblauwen zicht hadden op een resultaat, waren het de Arnhemmers die aan het langste eind trokken. Ondanks een geweldig doelpunt van Saïd Bakari, kon een 1-2 nederlaag niet worden voorkomen.

Schitterende goal

De Waalwijkers openden de eerste helft direct met een kans voor Jens Odgaard. De Deen schoot met zijn linker hard in de handen van Vitesse-doelman Markus Schubert. Helaas voor ons RKC stond het vizier van Vitesse direct al op scherp. Na acht minuten sneed Maximilian Wittek een vrije trap scherp aan en vond Danilho Doekhi, die met het hoofd de 0-1 op het scorebord zette.

De RKC’ers lieten het hoofd echter niet hangen en gingen direct opzoek naar de gelijkmaker. De Geelblauwen kregen een aantal doelpogingen, waarbij kopballen van Michiel Kramer (paal) en Vurnon Anita (naast) het meest noemenswaardig waren. Uiteindelijk kwam daar dan toch de verdiende gelijkmaker. Bakari ontving de bal, stoomde op en schoot met links onhoudbaar in de kruising: 1-1! Het bleek ook de ruststand.

Gestreden

Hoewel de Geelblauwen sterk startten aan de tweede helft, was het Vitesse dat opnieuw op voorsprong kwam. Yann Gboho schoot, met het enige fortuin, raak via de voet van Ahmed Touba: 1-2. Ons RKC gaf niet op en bleef het restant van de tweede helft jagen op de 2-2. Zo werd Odgaard gevaarlijk uit een hoekschop die hij voorlangs kopte en schoot Kramer na een knappe dribbel van Odgaard net voorlangs. De ingevallen Lennerd Daneels vond nog wel het net, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis zag er een overtreding aan vooraf gaan. Hoewel de Waalwijkers streden voor elke meter, lukte het niet om tot de gelijkmaker te komen. Hoewel RKC vocht voor wat het waard was, trokken de Arnhemmers aan het langste eind in Waalwijk.