• 10'
    Jens Odgaard
    2 : 1
  • 90'

RKC Waalwijk is er vanmiddag niet in geslaagd een resultaat te behalen tegen FC Twente. Na een openingsfase met drie doelpunten gingen de Geelblauwen uiteindelijk met 2-1 onderuit in de Grolsch Veste.

Hectisch begin

Zoals gezegd begon de wedstrijd hectisch met de nodige doelpunten. Binnen twee minuten was het namelijk Ricky van Wolfswinkel die de 1-0 voor FC Twente op het scorebord zette. Kort hierna was het Michel Vlap die met de 2-0 de score verdubbelde. Een valse start voor RKC, dat in de tiende minuut de aansluitingstreffer maakte. Jens Odgaard haalde van ver doeltreffend uit: 2-1. Waar het begin veelbelovend was, bleven de grote kansen hierna juist wat uit. FC Twente had het overwicht in balbezit en zocht naar de derde goal, maar toch bleef de ruststand 2-1.

Grote kansen

De tweede helft ging een stuk rustiger van start dan de eerste. Beide ploegen tastten wat meer af, totdat FC Twente na een kwartier gevaarlijk werd. Na een scrimmage op de rand van de zestienmeterlijn kreeg de thuisploeg twee enorme kansen, maar behoedde invaller Shawn Adewoye voor erger. De ploeg van Ron Jans joeg op de 3-1, maar dat deze uitbleef mocht een klein wonder worden genoemd. Sterker nog, na meerdere grote mogelijkheden voor de Tukkers, leek het erop dat RKC op gelijke hoogte kwam. Doelman Lars Unnerstall liet een voorzet los, waarna Finn Stokkers de bal over de lijn tikte. Helaas zag scheidsrechter Van Boekel een overtreding van de spits, waardoor de treffer werd geannuleerd. In de absolute slotfase eindigden de Geelblauwen het duel nog met tien man, nadat Adewoye een overtreding beging op Jesse Bosch. Ondanks een man minder bleef RKC drukken in jacht op de gelijkmaker, maar helaas viel de bal niet meer goed.