RKC Waalwijk verliest in Volendam

Op een zonnige middag in Volendam vond de clash tussen FC Volendam en RKC Waalwijk plaats in het Kras Stadion. De wedstrijd werd snel opengebroken door twee doelpunten van Mühren. Ondanks een sterke comeback van RKC Waalwijk in de tweede helft, moesten de Geelblauwen met lege handen huiswaarts keren na een 3-2 verlies.

Eerste helft

De wedstrijd begon veelbelovend voor RKC Waalwijk, dat prima startte. Het team zette Volendam onder druk en creëerde enkele kansrijke momenten. Ondanks dit begin was het Volendam dat de score opende. Robert Mühren wist tweemaal het net te vinden in de 14e en 22e minuut, waardoor Volendam met een 2-0 voorsprong de rust in ging.

Tweede helft

Na de rust leek Volendam de score snel te vergroten, maar dit keer hield RKC Waalwijk beter stand. De Geelblauwen vochten zich terug in de wedstrijd. Invaller Reuven Niemeijer dribbelde richting het doel van de tegenstander. Vanaf randje zestien schoot hij de bal erg goed in de onderhoek en maakte hij er 2-1 van. Acht minuten later, in de 60e minuut kwam RKC Waalwijk met 2-2 gelijk. Michiel Kramer wist de bal in het doel te schieten, na een goede voorzet van Mats Seuntjens, was het een koud kunstje voor Michiel Kramer die terugkeerde in de basis.

Helaas voor RKC Waalwijk, wist Volendam via een verre inworp, door Johnson de winnende treffer te maken, wat de stand op 3-2 bracht. Ondanks late kansen voor Waalwijk, met onder meer een schot van Chris Lokesa dat net naast ging en een vrije trap van David Min tegen de lat, bleef de score onveranderd.

Met deze uitslag blijft RKC Waalwijk op de 15e plaats in de Eredivisie, met twee punten boven Excelsior.

Volgende week

De blik van RKC Waalwijk richt zich nu op de volgende uitdaging: een bezoek aan AZ Alkmaar op zaterdag 13 april. Fans die de ploeg willen steunen, kunnen voor een aantrekkelijke prijs mee met de bus naar Alkmaar én naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op zondag 5 mei. Voor slechts €27,50 heb je al kaarten voor beide wedstrijden.