RKC Waalwijk lijdt 1-0 nederlaag in Deventer

In het eerste weekend van maart trok RKC Waalwijk naar Deventer voor een confrontatie met Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst. De eerste helft ging gelijkop, beide teams kregen kansen om de openingstreffer te maken. Echter lukte het de thuisploeg om op voorsprong te komen, RKC Waalwijk wist niet terug te komen van deze achterstand.

Eerste helft

De wedstrijd begon voorzichtig, met beide teams die zochten naar openingen zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste echte kans kwam van Willum Willumsson, die de paal raakte in de 10e minuut. RKC Waalwijk reageerde sterk, met pogingen van Denilho Cleonise, die tot twee keer toe naar binnen kwam en de korte hoek zocht. Echter werden deze pogingen onschadelijk gemaakt door de doelman. Verder nam Chris Lokesa het doel van de thuisploeg onder vuur, maar ook hier had de doelman een antwoord op. Verder kreeg David Min een grote kans, hij raakte de lat. Na dit offensief van RKC Waalwijk, begon ook Go Ahead Eagles meer kansen te creëren. Tussen de 25ste en 30ste minuut kreeg de Deventer ploeg drie grote kansen, maar doelman Etienne Vaessen liet zich niet verschalken. Hierdoor bleef het 0-0 bij rust.

Tweede helft

RKC Waalwijk kwam goed uit de startblokken na de pauze, met kansen voor Yassin Oukili en Juriën Gaari die helaas niet in het doel terecht kwamen. De wedstrijd kantelde echter in de 61e minuut toen Breum voor Go Ahead Eagles de score opende. Ondanks een sterke poging van Chris Lokesa kort daarna, die weer de keeper op zijn weg vond, kon RKC Waalwijk geen comeback maken. Het fluitsignaal bevestigde een 1-0 nederlaag voor RKC Waalwijk, voor het derde duel op rij.

Volgend duel

Volgend weekend speelt RKC Waalwijk op zaterdag 9 maart in de Eredivisie tegen Vitesse. Tijdens deze wedstrijd kunnen de Geelblauwen de steun van de aanhang goed gebruiken. Er zijn nog tickets beschikbaar.