Mandemakers Stadion

De thuishaven van ons RKC Waalwijk is het prachtige Mandemakers Stadion. Hier kunnen wekelijks 7.186 toeschouwers genieten van alles wat RKC Waalwijk te bieden heeft. 

Het huidige stadion is sinds 1996 het onderkomen van de Geelblauwen. De Waalwijkse speelt haar wedstrijden echter al langer op de grond waar nu het Mandemakers Stadion staat. Het voormalig Sportpark Olympia – ook wel bekend als 'De Fietsenstalling' - was van 1940 tot 1996 het onderkomen van RKC Waalwijk. Het nieuwe stadion nam in eerste instantie de naam van het oude stadion over, maar gaat vanaf 1999 door het leven als het Mandemakers Stadion.

In de zomer van 2018 & 2019 is het stadion flink op de schop gegaan. In het eerste jaar werden de kleedkamers, het krachthonk, spelershome, kantoren en de hoofdingang volledig gerenoveerd. Het jaar daarop was het de beurt aan de velden en het trainingscomplex, een langdurige wens van ons RKC Waalwijk ging in vervulling.

Het kunstgrasveld in het Mandemakers Stadion werd vervangen door een natuurgrasmat, waardoor de Geelblauwen vanaf het seizoen 2019-2020 weer spelen op écht gras. Met de keuze voor natuurgras begon een groot project. Het hoofdveld in het Mandemakers Stadion werd vervangen door een natuurgrasveld, terwijl ook de twee trainingsvelden op het complex op de schop gaan. Er kwamen een natuurgrasveld en een hybridemat voor terug die zouden gaan dienen als vaste trainingsvelden.

De verbinding vormen in De Langstraat geldt als kernwaarde van de club. Het past dan ook volledig bij deze visie dat dit grootschalige project de handen ineen werden geslagen met lokale ondernemers. Zo was aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle aangesteld als hoofdaannemer tijdens dit proces. Tevens werd Vos Capelle de leverancier van de meststoffen en leverde het Waalwijkse Bert van Loon Groentechniek op zijn beurt de benodigde machines.

Het Mandemakers Stadion beschikt over diverse (zakelijke) ruimtes die tijdens wedstrijden en op niet wedstrijddagen worden ingezet. Supporters kunnen terecht in café 'De Fietsenstalling', sponsoren worden ontvangen in de Naessens Lounge, Willy Naessens Businessroom en de Willy Naessens Huiskamer. Deze locaties zijn ook te huur voor vergaderen, feesten & partijen. Meer informatie hierover vindt u hier.