Pers

RKC Waalwijk streeft er naar om een goede en professionele samenwerking te onderhouden met de media. Om de communicatie en samenwerking zo prettig mogelijk te laten verlopen, heeft RKC Waalwijk haar mediabeleid opgesteld.

Interviewverzoeken

Interviewverzoeken voor spelers, trainers, directie- en bestuursleden dienen bij de afdeling Media & Communicatie te worden ingediend. RKC Waalwijk behoudt zich het recht voor om teksten voor publicatie in te zien en, indien nodig, te redigeren. Geschreven teksten dienen tenminste één werkdag voor de deadline aangeleverd te worden bij RKC Waalwijk. Interviewverzoeken kunnen worden ingediend via media@rkcwaalwijk.nl.

Bezoek van wedstrijden

Fotografen en journalisten van RKC Waalwijk krijgen een parkeerkaart. Na ontvangst en goedkeuring van de accreditatie wordt deze als e-ticket verstrekt.

Voor het bijwonen van een wedstrijd in het Mandemakers Stadion dient er contact opgenomen te worden per mail via media@rkcwaalwijk.nl. Voor een accreditatie dient men in het bezit te zijn van een geldige NSP-kaart. Aanmelden voor een wedstrijd kan tot 17.00 uur twee dagen voorafgaand aan de thuiswedstrijd. Spelen we bijvoorbeeld op zondag, dan is dus vrijdag 17.00 uur de deadline. RKC Waalwijk ontvangt haar media vanaf 1,5 uur voor de wedstrijd in de persruimte. Deze bevindt zich rechts naast de hoofdingang van het stadion.

Fotografen

Tijdens de wedstrijd hebben fotografen de gelegenheid om zich te begeven aan beide zijde van de doelen achter de boarding. Zie onderstaande plattegrond voor een visualisatie. Plaatsnemen op de toegestane plekken is  op eigen risico met betrekking tot eventuele beschadigingen van materialen. Fotografen dienen te beschikken over een NSP-kaart of een door RKC Waalwijk verschafte accreditatie. Bij het ophalen van de accreditatie krijgen alle fotografen een rood of geel hesje uitgereikt. Bij het ophalen van dit hesje wordt getekend voor ontvangst, hierbij ga je akkoord met de voorwaarden.  Fotografen zijn verplicht dit hesje gedurende de wedstrijd te dragen en direct na afloop van de wedstrijd in te leveren in de persruimte. Ter aanvulling op de rode en gele hesjes worden vanaf heden ook witte en groene hesjes gebruikt. Deze zijn uitsluitend voor de mediateams van RKC Waalwijk en de bezoekende ploeg, dit ter verduidelijking voor de veiligheidsorganisatie. RKC Waalwijk beslist wie deze hesjes dragen.

Let op! Het kan voorkomen dat spelers in de tweede helft hun warming-up doen vóór de fotografenzone links (aan de kant van vak JJ).

Looproutes

Het is niet toegestaan op het veld te lopen, met uitzondering van de hieronder aangegeven stippenlijn. Deze looproute dient enkel om naar de fotografen zone te lopen. Ook is het niet toegestaan tijdens de wedstrijd voor de dug-outs langs te lopen, dit kan eenmalig vóór de wedstrijd en/of eenmalig in de rust.

Perstribune

De perstribune van RKC Waalwijk bevindt zich op de hoofdtribune. Bij de perstribune is een Wi-Fi verbinding aanwezig, welke toegang tot het internet geeft. Tevens is iedere werkplek voorzien van een vaste internetaansluiting. Het meenemen van een eigen kabel is wel van belang.

Radio & TV non-rightholders

Met betrekking tot de Eredivisie zijn exclusief afspraken gemaakt met ESPN over de TV-registratie van wedstrijden. Dit betekent dat er tijdens de wedstrijd geen andere cameraploegen op het veld of elders op het sportpark worden toegestaan. Regionale omroepen hebben na afloop van de wedstrijd met hun camera toegang tot de mixed-zone en de persruimte. Zij dienen er echter wel rekening mee te houden dat er gewacht moet worden totdat de rightholders klaar zijn met hun werk.

Mixed zone

De mixed zone is na de wedstrijd voor de media beschikbaar om spelers & de hoofdtrainer vragen over de wedstrijd te stellen. In de mixed zone is altijd een persvoorlichter aanwezig waarbij de aanvragen ingediend kunnen worden. De rightholders ESPN en NOS hebben een voorrangspositie. Vervolgens komen de overige media aan bod, waarbij geldt dat dagbladen met een deadline weer voorrang hebben op weekbladen en media zonder directe deadline. TV interviews dienen afgenomen te worden voor de backdrops – de borden met alle sponsoruitingen.

Persruimte

De persruimte is te bereiken via de ingang Cookaholics, rechts naast de hoofdingang. Voorafgaand, in de rust en na afloop van de wedstrijd zorgt RKC Waalwijk voor koude en warme dranken in de persruimte.