Uitwedstrijden

We vinden het fantastisch om te zien hoeveel RKC'er wekelijks de Geelblauwen achterna reizen om hun verrichtingen door heel het land te volgen. Voor het aanschaffen van kaarten voor uitduels zijn een aantal reglementen van kracht. Alles omtrent het bezoeken van uitwedstrijden lees je hier!

Iedereen die een uitwedstrijd wil bezoeken dient in het bezit te zijn van een seizoenkaart of clubkaart. Bij enkele wedstrijden volstaat alleen een seizoenkaart. Dit varieert per duel en zal bij de kaartverkoopinformatie gecommuniceerd worden. De verkoop van omwisselbiljetten start, net als bij thuiswedstrijden, normaliter drie weken voorafgaand aan de wedstrijd. Indien de verkoopperiode afwijkt, bijvoorbeeld bij topduels, dan zullen wij hierover communiceren. Zowel de autokaarten als de buskaarten zijn verkrijgbaar voor uitduels bij RKC Waalwijk. Dit kan in de Fanshop en online via mijn.rkcwaalwijk.nl.

 • SPECIFIEKE KAARTVERKOOPINFORMATIE PER DUEL
Van plan een awayday mee te maken?

Iedere seizoen- of clubkaarthouder kan met zijn of haar maar één ticket voor zichzelf kopen, er geldt dus 1-op-1 verkoop. Het is wel mogelijk dat één persoon met meerdere seizoenkaarten of clubkaarten een evenveel aantal kaarten kan aanschaffen, maar het is hierbij wel enorm belangrijk dat de eigenaar van de pas ook daadwerkelijk de uitwedstrijd gaat bezoeken. Zelf vier kaarten kopen en deze verspreiden is dus verboden en niet mogelijk.

Bij ieder uitvak wordt iedereen gecontroleerd of hij in het bezit is van een seizoenkaart of clubkaart, en of de naam op het identiteitsbewijs/paspoort overeenkomt met de naam op het omwisselbiljet. Wanneer op één van deze drie documenten een andere naam staat, kan deze persoon helaas geen toegang worden verleend en kan hij of zij dus niet de wedstrijd niet bezoeken. Deze regels zijn opgesteld door de KNVB en gelden dan ook voor iedere Eredivisieclub. 

BELANGRIJK: Testen voor toegang!
Vanwege de coronamaatregelen geldt ook voor uitwedstrijden het Testen voor Toegang. Naast een wedstrijdkaart is een negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs verplicht, waarna je bij de stadionpoorten je QR-code uit de CoronaCheck-app kan laten scannen. Bij het testen is het van belang dat je je binnen 24 uur voor aanvang van de wedstrijd een sneltest te doen via testenvoortoegang.nl

Met de CoronaCheck-app maak je van je negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs een QR-code, wat een geldig testbewijs is voor toegang tot de wedstrijd. Download de CoronaCheck-app via Apple of de PlayStore.

Aandachtspunten

 •  Alleen met de combinatie van je testbewijs/vaccinatiebewijs (de QR-code in de CoronaCheck-app), je identiteitsbewijs en je wedstrijdkaart heb je toegang.
 •  Alleen testuitslagen via testenvoortoegang.nl zijn geldig (een negatieve testuitslag van bijvoorbeeld de GGD of een zelftest is niet geldig).
 •  Binnen het stadion mag er hierna zonder maatregelen naar de wedstrijd worden gekeken.
 •  Voor de activiteiten en evenementen met Testen voor Toegang geldt dat iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs moet hebben. Kinderen onder de 13 jaar mogen zonder coronatoegangsbewijs naar binnen.
 •  Vragen over Testen voor Toegang? Kijk op https://www.testenvoortoegang.org/ of bel 088-7770809. RKC Waalwijk kan je hierbij niet helpen.
  Wat moet ik meenemen naar uitwedstrijden?
  • Geldig omwisselbiljet met jouw naam erop!
  • Jouw eigen seizoenkaart of clubkaart!
  • Jouw eigen identiteitsbewijs / paspoort!
  • QR-code in de CoronaCheck-app!
  • Goede zin & humor!