Geelblauwen pakken Eredivisie op in Zwolle

Zaterdagavond reizen de Geelbauwen af naar het MAC³PARK voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. In West-Overijssel wordt om 21:00 afgetrapt. Het is voor beide ploegen alweer de dertiende wedstrijd van het seizoen.In Zwolle wordt RKC Waalwijk bijgestaan door 150 supporters. 

Afgelopen week lag de Eredivisie stil, vanwege een interlandperiode. RKC Waalwijk zag opnieuw vier spelers uitkomen voor hun nationale ploeg. Zowel Jurien Gaari, Godfried Roemeratoe en Kevin Felida kwamen uit voor Curaçao en Yassin Oukili ging mee met Marokko 0-23. Voor Curaçao bleef in het tweeluik met El Salvador de stand twee keer op 1-1 hangen. Onze nummer 6 pakte afgelopen dinsdag de drie punten tegen de leeftijdsgenoten uit de Verenigde Staten, nadat eerder met 3-0 verloren werd in Denemarken. 


Kansenregen

Afgelopen speelronde kwamen de Geelblauwen in actie tegen Go Ahead Eagles. RKC Waalwijk kende een sterke start aan het duel tegen Go Ahead Eagles maar het alluminium voorkwam een voorsprong. Totaal tegen alle verhoudingen in viel na een half uur spelen plots de 0-1. Een diepe bal van Rommens glipte tussen de Waalwijkse defensie en Willumsson maakte van dichtbij geen fout; 0-1 voor de Eagles. Ondanks de vele kansen zochten de Geelblauwen de kleedkamer op met een minimale achterstand. 

In het tweede gedeelte bleef RKC Waalwijk op zoek gaan naar de gelijkmaker. Chris Lokesa zorgde voor het eerste echte gevaar. Nadat de bal over de verdediger stuiterde, had de jonge Belg een open schotkans. Zijn schot eindigde echter een goede halve meter naast het doel van De Lange. Een paar minuten later probeerde Filip Stevanović ook nog. Hij sneed naar binnen vanaf de zijkant, maar zijn snoeiharde inzet ging uiteindelijk ruim voor het doel langs. Een gelijkmaker bleef uit en zo staan de Waalwijkers momenteel op een vijftiende plek. 


Het seizoen van PEC Zwolle

Promovendus PEC Zwolle staat momenteel op plek acht in de Eredivisie en beleeft hiermee een uitstekende eerste seizoenhelft. Nadat de eerste twee wedstrijden uitliepen zonder punten, werd er in de drie opeenvolgende wedstrijden zeven punten gepakt. Ook de laatste vier affiches leverde buiten een zeperd tegen koploper PSV, nogmaals zeven punten op. Waardoor de ploeg van Johnny Jansen momenteel op veertien punten staat. 

Afgelopen Eredivisiewedstrijd namen de Blauwvingers het op tegen het puntenloze PSV van Peter Bosz. De eerste kans van de wedstrijd vloog er gelijk in. Hirving Lozano komt dichtbij 1 op 1 te staan en rond koelbloedig af. Na een klein half uur spelen was het Guus Til die er ook in slaagde Jasper Schendelaar te passeren.

In de tweede helft was het Eliano Reijnders die de spanning had kunnen terugbrengen. Na goed doorzetten schoot hij de bal in de korte hoek, waardoor keeper Walter Benitez redding moest brengen. Vlak daarna zorgde PSV-aanvoerder Luuk de Jong voor de beslissing door uit een hoekschop de 3-0 tegen de touwen te koppen. Met nog een doelpunt van Tillman na een prachtige actie van Dest besliste hij de einstand op 4-0.

Arbitrage

Martin van den Kerkhof is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter. Langs de zijlijnen wordt hij geassisteerd door de heren Frans Ozinga en Joris Westhof. Vierde official is Thomas Hardeman. In Zeist zal Michael Eijgelsheim actief zijn als VAR. Alex Bos assisteert hem als AVAR.

Live verslag

De wedstrijd in Zwolle is zaterdag live te zien op hoofdkanaal van ESPN en voor het radioverslag kun je terecht bij Langstraat FM (106.8FM).

Uiteraard doet RKC Waalwijk ook zelf verslag van deze wedstrijd. Volg de live updates via ons X (Twitter) account en via de Instagram Stories. 

Historie

De balans tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle ligt compleet gelijk. Beide ploegen wisten er tien keer met de winst vandoor te gaan en twaalf keer bleven de punten verdeeld. De gelijke spelen komen vooral voort uit de afgelopen jaren, waarin het in negen wedstrijden zeven keer niet tot een winnaar kwam.