RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam Delen de Punten in Spannende Wedstrijd

RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam delen de punten in een gelijkopgaande wedstrijd. Na een evenwichtige eerste helft brachten een eigen doelpunt, een rode kaart en een late penalty spektakel in de tweede helft.

Gelijkopgaande eerste helft

De wedstrijd startte met een opvallend moment in de 1e minuut toen Charles-Andreas Brym van Sparta 1 op 1 kwam met keeper Vaessen en een grote kans miste door de paal te raken. Sparta bleef gevaarlijk en creƫerde meerdere kansen. Vaessen lette goed op en wist het gevaar te keren. RKC Waalwijk liet zich niet onbetuigd en Yassin Oukili kopte een voorzet van Denilho Cleonise in de handen van de Rotterdamse keeper in de 12e minuut. De Geelblauwen bleven dreigen, met Lokesa die net naast schoot en Oukili die over schoot. Etienne Vaessen van RKC Waalwijk hield RKC goed op de been, door meermaals gevaarlijke schoten van Sparta Rotterdam tegen te houden. De eerste helft eindigde met een 0-0 stand, waarbij het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde en beide teams elkaar in evenwicht hielden.

Spektakel na pauze

Na de pauze kreeg Sparta de eerste kans in de 51e minuut met een schot van Arno Verschueren dat werd gevangen door Vaessen. 1 minuut later opende RKC Waalwijk de score in de 52e minuut via een hoekshop. De bal werd door Seuntjens voorgegeven en weggekopt door een speler van Sparta . De bal werd echter tegen Verschueren aangekopt en via hem belandde de bal in het doel. Een eigen doelpunt dus. De wedstrijd bleef spannend, met een poging van Cleonise en een misser van Sparta's middenvelder Warmerdam. Na een rode kaart van Godfried Roemeratoe in de 75e minuut draaide de wedstrijd om. De gelijkmaker kwam in de 82e minuut, toen Joshua Kitolano een penalty benutte na een discutabele VAR-check. Ondanks 7 minuten extra speeltijd, bleef de stand 1-1.

Vooruitblik

RKC Waalwijk kijkt nu vooruit naar de volgende thuiswedstrijd op vrijdag 9 februari tegen N.E.C. uit Nijmegen. Deze wedstrijd, die samenvalt met carnaval, belooft een feestelijke sfeer in het Mandemakers Stadion. RKC Waalwijk hoopt op een overwinning tegen N.E.C. om de carnavalssfeer goed in te luiden.