RKC Waalwijk gaat met 670 Geelblauwen naar de Galgenwaard

Met nog maar drie speelrondes te gaan, is RKC Waalwijk dit weekend te gast in de Galgenwaard. Eerder het seizoen eindigde het onderlinge duel in 2-2, lukt het de Geelblauwen om drie punten mee terug te nemen naar Waalwijk? Aan de support zal het zeker niet liggen, want er reizen maarliefst 670 RKC'ers mee!

Overtuigend

Met 4-1 werd FC Volendam vorige week in het Mandemakers Stadion verslagen. Met vier verschillende doelpuntenmakers en nog eens drie andere assistgevers een echte teamprestatie. De verliezen tegen Go Ahead Eagles en AZ van een week eerder konden het zelfvertrouwen van Joseph Oosting en zijn mannen niet drukken en zo kunnen de Geelblauwen met een overtuigend gevoel op weg naar Utrecht.

Terug in het zadel

FC Utrecht zat goed in het seizoen totdat er onverwachts van SV Spakenburg werd verloren in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. In de opvolgende weken werd verloren van Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles en gelijkgespeeld tegen N.E.C. en FC Volendam. De club uit de Domstad leek een pittig einde van het seizoen tegemoet te gaan maar heeft zich inmiddels herpakt. Drie van de laatste vier wedstrijden werden gewonnen waarmee een plek in de top acht bijna zeker is.

Balans

RKC Waalwijk en FC Utrecht troffen elkaar al 53 keer eerder op Eredivisieniveau. Zestien keer ging RKC Waalwlwijk er met de punten vandoor, dertien keer werd er gelijkgespeeld en de overige 24 duels werden gewonnen door FC Utrecht. De laatste drie ontmoetingen eindigden allemaal in een gelijkspel.

Arbitrage

Scheidsrechters Ingram Oostrom heeft zaterdagavond de leiding over de wedstrijd. Hij wordt geassisteerd door de heren Van de Ven en Van Marrewijk. Vierde official is de heer De Vos. In Zeist zijn de heren Hensgens en Krijt VAR en AVAR.

Live

Bekijk FC Utrecht - RKC Waalwijk live op ESPN2! Zoals gebruikelijk zorgen wij voor een live Twitter-verslag en kun je luisteren naar het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).