• 90'
    3 : 1
  • 90'
    Lars Nieuwpoort

De carnavalskraker tussen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard is op vrijdag 17 februari met 3-1 gewonnen door de Geelblauwen! Na een doelpuntloze eerste helft schoot Burak Yilmaz de Limburgers vroeg na rust op voorsprong. Pas in het laatste kwartier kwam daar verandering in. Eerst werkte Michiel Kramer de gelijkmaker binnen en vervolgens waren het de invallers Julen Lobete en Florian Jozefzoon die de eindstand op 3-1 zetten.

Zoekend naar openingstreffer

In de carnavalskraker tussen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard gebeurde er het eerste kwartier weinig, totdat Kramer in de vijftiende minuut de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Via de keeper werd zijn inzet een corner, waar geen gevaar meer uit kwam. Kort hierna lieten de Limburgers voor het eerst van zich horen. Yilmaz kwam voorbij de verdediging van de Waalwijkers maar schoot over het doel van Etienne Vaessen. Ook het volgende schot voor Fortuna Sittard ging niet op goal. In de 24e minuut had Kramer wederom de mogelijkheid om de wedstrijd open te breken. De poging van de Waalwijkse aanvoerder ging naast het doel van Fortuna-keeper Ivor Pandur. Vijf minuten voor rust was er een schot van afstand door Dario van den Buijs. De Limburgse doelman wist de bal eenvoudig te vangen. Iliass Bel Hassani kreeg de laatste en grootste kans van de eerste helft, maar deze werd niet benut door de nummer elf van RKC Waalwijk. Julian Lelieveld wist de reboud nog in te schieten, maar de bal belandde in het zijnet. Ondanks de aanwezige kansen gingen de twee teams met een 0-0 stand rusten.

Beslissende slotfase

RKC Waalwijk begon de tweede helft met één wijziging. Van den Buijs moest de rest van de wedstrijd plaatsnemen op de bank en Jozefzoon kwam voor hem in het veld. Al vroeg in de tweede helft deed Yilmaz de ploeg van Joseph Oosting pijn door de Limburgers met een afstandschot op voorsprong te schieten. Ondanks de 0-1 stand kon coach Julio Velázquez zich enkele minuten later niet bedwingen waardoor Nijhuis genoodzaakt was hem de gele kaart te tonen. Zijn commentaar hield echter niet op en de Spanjaard kreeg meteen een tweede gele kaart te zien. De trainer moest dus vertrekken naar de tribune. Vaessen toonde in de 62e minute zijn klasse door een 0-2 voorsprong van Fortuna Sittard te voorkomen. Het eerste gevaar van de Geelblauwen in de tweede helft kwam van de voet van Mats Seuntjens. Zijn poging vloog langs het doel van de Limburgers. Oosting besloot Thierry Lutonda van het veld te halen. Lobete kwam in zijn plaats het veld in en de kansen namen toe voor de Waalwijkers. De gelijkmaker kon niet uit blijven en toen Jozefzoon een goede voorzet gaf, was het Kramer die de stand op 1-1 zette. De Waalwijkers waren niet content met een gelijkspel, er moest en zou gewonnen worden! Yassin Oukili en Saïd Bakari werden dan ook ingebracht om de ban te breken. De twee stonden nog geen vijf minuten in het veld toen Lobete RKC Waalwijk naar een 2-1 voorsprong schoot. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het Seuntjens die een vrije trap vanuit de hoek hard en laag inschoot. Doelman Pandur wist zijn inzet te stoppen maar Jozefzoon stond goed op te letten en van dichtbij schoot hij RKC Waalwijk naar een 3-1 overwinning!