RKC Waalwijk gaat niet in beroep tegen schikkingsvoorstel

RKC Waalwijk werd eerder deze week onaangenaam verrast door het feit dat de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek instelde naar uitspraken gedaan na afloop van de wedstrijd PSV Eindhoven – RKC Waalwijk. Na het indienen van de verklaringen duurde het tot gistermiddag alvorens door de aanklager het schikkingsvoorstel werd verstuurd.

Zowel Etienne Vaessen als Michiel Kramer hebben een geldboete gekregen van maar liefst € 1.000,- en een voorwaardelijke straf van één wedstrijd schorsing met een proeftijd van één jaar. Ondanks het feit dat wij deze straf buitenproportioneel vinden, hebben wij besloten om hiermee akkoord te gaan. De focus moet op voetbal en de voor RKC Waalwijk komende wedstrijden in de Eredivisie.

De reacties afgelopen week van verschillende stakeholders binnen het voetbal waren wat ons betreft veelzeggend. Ook intern bij de KNVB deden ons andere geluiden toekomen dan dit teleurstellende schikkingsvoorstel van de aanklager doet vermoeden. Wij zullen dit op het juiste niveau en binnen het daarvoor bedoelde gremium bespreekbaar maken, waarbij wij ons afvragen of dit de manier is hoe wij hier als betaald voetbal in de toekomst mee om wensen te gaan. Of het schikkingsvoorstel consequenties gaat hebben voor het al dan niet ter beschikking stellen van Etienne Vaessen en Michiel Kramer voor de media, gaan wij intern bekijken. Hoe spijtig dit ook is, wij kunnen het risico niet lopen dat wij een belangrijke speler gaan missen vanwege de voorwaardelijke straf die gegeven is door de manier waarop de aanklager schijnbaar naar deze interviews kijkt.