RKC Waalwijk gaat over op herbruikbaar bekersysteem

Om de grote hoeveelheid plastic zwerfaval in te dimmen zijn plastic wegwerpbekers per 1 januari 2024 verboden. Wij positioneren ons al jaren als een vooruitstrevende club en zetten dit ook voort op het gebied van duurzaamheid. Om deze reden zullen wij vanaf de eerste competitiewedstrijd overgaan op herbruikbare bekers om zo samen met jullie te zorgen voor een schoon Mandemakers Stadion. Daarnaast zullen deze bekers ook een eerbetoon zijn aan een aantal iconen van onze club.  

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC Waalwijk, licht de keuze voor dit duurzame initiatief toe: "Als club voelen we de verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. Met de introductie van onze herbruikbare bekers zetten we, in samenwerking met Cupstack, een stap in de goede richting. Dit systeem stelt ons in staat om de impact op het milieu te verminderen.” 


Hoe het werkt

Bij je eerste bestelling wordt er eenmalig € 2,- per beker toegevoegd. Zodra je naar de bar gaat voor een nieuw drankje, neem je de lege bekers mee. Bij de volgende bestelling ontvang je in ruil voor je gebruikte beker, een schone en hoef je niet opnieuw € 2,- te betalen. Was het de laatste ronde? Dan heb je twee opties: 

Optie 1 | Inleveren voor een muntje 

Je levert je beker in bij een van de horecapunten in het Mandemakers Stadion en ontvangt dan een muntje. Bewaar deze goed, want deze kun je inleveren bij de volgende thuiswedstrijd. Dan hoef je niet opnieuw € 2,- te betalen voor de beker.  

Optie 2 | Neem de beker mee naar huis 

Je neemt de beker mee naar huis als souvenir. Deze kun je bij de volgende thuiswedstrijd in het Mandemakers Stadion weer inleveren.  

Na afloop van de wedstrijden worden alle ingeleverde bekers gecontroleerd, gereinigd en terug in omloop gebracht. Dit om het gebruik van de bekers nog duurzamer te maken.