RKC Waalwijk haalt geen punten uit het duel in Amsterdam

RKC Waalwijk laat de punten achter in Amsterdam. Na een 1-0 achterstand weet Michiel Kramer nog de gelijkmaker te maken. Uiteindelijk heeft dit niet genoeg geholpen en eindigde de wedstrijd in 4-1.

Gelijkopgaande strijd

Ajax begon meteen sterk aan de wedstrijd, met snelle combinaties en gevaarlijke aanvallen. RKC Waalwijk werd teruggedrongen en moest alle zeilen bijzetten om de aanvallende impulsen van Ajax te keren. De Amsterdamse ploeg slaagde erin om de verdediging van RKC Waalwijk onder druk te zetten en kleine openingen te vinden.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel in de 9e minuut en kwam op naam van Ajax aanvaller Brian Brobbey. De spits wist een voorzet van Berghuis  af te ronden, waarmee hij Ajax op een voorsprong zette.De Geelblauwen hielden hun hoofd omhoog en bleven kansen creeën. Na een kluts in de 16 bij Ajax kwam de bal voor de voeten van RKC Waalwijk en wist Michiel Kramer het net te vinden. De stand was weer gelijk en het vertrouwen kwam terug.

In de 35e minuut kreeg Brian Brobbey de bal in de voeten gespeeld in de 16 van RKC Waalwijk en draaide zich weg van zijn tegenstander. Brobbey kon vrijuit schieten en wist zijn 2e doelpunt te maken. Ondanks dat de Geelblauwen op achterstand kwamen wist RKC Waalwijk nog een aantal gevaarlijk in de 16 van Ajax te komen. Helaas werden de kansen niet beloond en ging RKC Waalwijk met een 2-1 achterstand de rust in.

Aan het begin van de 2e helft begon Ajax meteen de druk op te voeren en was de ploeg meerdere keren gevaarlijk in de 16 van RKC Waalwijk. De Waalwijkers waren alert en wisten deze aanvallende pogingen te weren waardoor er in het eerste deel van de 2e helft geen doelpunten vielen.

RKC Waalwijk stapt met een dubbele wissel af van de 5 mans verdediging en probeert hiermee vooruit te gaan voetballen. Ajax is veel in balbezit en Hlynsson kan vanaf de rand van de 16 vrijuit schieten. Doelman Etienne Vaessen weet het schot niet te keren en Ajax komt in de 63e minuut op een 3-1 voorsprong.

In minuut 67 wordt scheidsrechter Bas Nijhuis naar de kant geroepen voor een mogelijke strafschop in het voordeel voor Ajax. Nijhuis vindt het een strafschop en Brian Brobbey gaat klaarstaan om de 4-1 te maken. De bal wordt goed ingeschoten, maar Etienne Vaessen weet met een mooie redding het doelpunt te voorkomen.

In de 87e minuut weet Steven Berghuis een doelpunt te maken, waardoor de wedstrijd eindigt in 4-1.

Volgende week zaterdag 27 januari staat de volgende thuiswedstrijd om 18.45 uur op het programma. In het Mandemakers Stadion is Sparta Rotterdam de tegenstander. De wedstijd zal in het teken staan van RiKCy’s Winterparadijs. Op en rondom het Willy Naessens Fanplein zullen er winterse activiteiten te vinden zijn onder leiding van onze vrolijke mascotte!