RKC Waalwijk puntloos tegen Heracles Almelo

RKC heeft geen punten overgehouden in haar eerste thuiswedstrijd van 2024. De ploeg van Henk Fraser begon de wedstrijd sterk, maar keek toch tegen een achterstand aan na het eerste fluitsignaal. De gelijkmaker van Michiel Kramer was niet voldoende voor het resultaat van de wedstrijd.

Goede start

RKC Waalwijk begon sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde dan ook gelijk in de eerste paar mogelijkheden. Dario van den Buijs legde aan uit een vrije trap op randje zestien, maar zag zijn poging gekeerd worden door de muur. De grootste Waalwijkse kans in de eerste helft kwam op naam van Chris Lokesa. Julian Lelieveld zag de nummer veertien volledig vrijstaan, maar deze zag zijn poging recht op de doelman van Heracles Almelo afgaan. 

Waar de kansen door de Geelblauwen niet werden benut gebeurde dit wel aan de overkant. Een vrije trap belandde op het hoofd van Sven Sonnenberg die tegen de hand van Meijers aankopt. Na even wachten bepaalde de var dat het strafbaar hands was. Emil Hansson benutte deze kans waardoor het tegen de richting in 0-1 stond. Na nog een aantal momentjes van de ploeg van Henk Fraser klonk het rustsignaal waardoor er tegen een achterstand aangekeken werd. 


Druk opvoeren

RKC Waalwijk begon de tweede helft door meteen de druk op te voeren. Heracles begon in te zakken en dit resulteerde in wat kansen voor De Geelblauwen. Julian Lelieveld wist met een stift het doel te vinden, de keeper van Heracles moet zich strekken en wist een doelpunt te voorkomen. Het leek een corner te worden aangezien de var een potentiële penalty voor RKC Waalwijk zag. Scheidsrechter Rob Dieperink werd naar het scherm geroepen en dit resulteerde in een strafschop. Michiel Kramer stond al klaar en benutte de penalty. Hierdoor was de stand in het Mandemakers Stadion weer gelijk.

Het duel leek los te komen en er werden aan beide kanten meer overtredingen gemaakt. RKC Waalwijk leek na de gelijkmaker meer te willen en was op zoek naar wat kansen. Heracles Almelo wist de dreiging van De Geelblauwen af te stoppen en maakte uit het niets de 1-2. Emil Hansson gaf de de bal voor, waarna Mario Engels de bal knap wist te verlengen met het hoofd. Deze viel vervolgens via de tweede paal binnen.

Na de 1-2 van Heracles probeert RKC Waalwijk terug te komen. Doelman Etienne Vaessen stuurt zijn team naar voren, maar echte kansen bleven uit. Zo ziet RKC Waalwijk geen punten in het eerste duel van 2024. 


Volgende week zondag staat de eerste uitwedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. In de Johan Cruijff Arena wordt tegen Ajax om 16.45 uur afgetrapt. Voor deze wedstrijd is het niet mogelijk om tickets te bemachtigen.

De volgende thuiswedstrijd van De Geelblauwen staat gepland op zaterdag 27 januari. In het Mandemakers Stadion is Sparta Rotterdam de tegenstander. De wedstijd zal in het teken staan van RiKCy’s Winterparadijs. Op en rondom het Willy Naessens Fanplein zullen er winterse activiteiten te vinden zijn onder leiding van onze vrolijke mascotte!