RKC Waalwijk reist af naar Friesland

RKC Waalwijk neemt het zaterdagavond 25 februari om 18.45 uur op tegen sc Heerenveen. De ploeg uit Friesland was een aantal weken geleden de eerste tegenstander van 2023 voor de Waalwijkers. In het Mandemakers Stadion werd het toen 0-0. Het verschil tussen beide clubs is één punt op de ranglijst.

RKC Waalwijk

Afgelopen vrijdag werd de carnavalskraker gespeeld tussen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard. In het inmiddels traditionele carnavalstenue wisten de Geelblauwen de drie punten in eigen huis te houden. In de eerste helft waren er grote kansen voor beide teams, maar werd nog niet gescoord. Na de rust waren het de Limburgers die op voorsprong kwamen door een doelpunt van Burak Yilmaz. Hierna namen de kansen voor RKC Waalwijk toe, wat leidde tot de gelijkmaker van Michiel Kramer. In de slotfase van de wedstrijd wist invaller Julen Lobete de Geelblauwen op voorsprong te schieten, waarna Florian Jozefzoon in de laatste minuten van de wedstrijd de 3-1 binnen schoot. Door deze overwinning ging de ploeg van Joseph Oosting voor even over sc Heerenveen heen op de ranglijst. Echter won de ploeg uit Friesland ook, waardoor ze weer terugkwamen op de achtste plek.

sc Heerenveen

Afgelopen weekend speelde sc Heerenveen de Friese derby tegen SC Cambuur. Ondanks dat de ploeg van Kees van Wonderen in 2023 nog niet veel wist te winnen in de Eredivisie, werd het duel tegen SC Cambuur wel winnend afgesloten. Tijdens de 1-2 overwinning bleef oud-RKC'er Anas Tahiri de gehele wedstrijd op de bank. In de KNVB Beker lukte het sc Heerenveen om NAC Breda uit te schakelen. Hierdoor hebben de Friezen zich geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi, waarin ze het opnemen tegen Feyenoord.