• 69'
    Julen Lobete
    5 : 1
  • 83'

In speelronde 28 was RKC Waalwijk te gast in De Kuip. De koploper van de Eredivisie ging effectief met de kansen om en kon zo al voor rust de wedstrijd naar zich toe trekken. De Waalwijkers wisten zelf nog te scoren maar enige spanning bleef uit. De eindstand bedroeg een pijnlijke 5-1.

Achterstand

Het avondduel in De Kuip kende vlak voor aftrap nog een wijziging aan de kant van Feyenoord. Na de warming-up bleek dat Jahanbakhsh de wedstrijd niet kon startte. Zijn vervanger was de Braziliaanse Paixão. De ploegen begonnen de wedstrijd aan elkaar gewaagd met kleine kansjes voor de twee teams. Etienne Vaessen begon de wedstrijd overtuigend en wist de thuisploeg meerdere keren van scoren te weerhouden. Na een half uur spelen wist Wieffer dan toch de doelman te passeren. Zijn lage voorzet belandde via de voet van Yassin Oukili in het Waalwijkse doel. Drie minuten later werd de achterstand verdubbeld toen Paixão van dichtbij kon binnen schieten. De wedstrijd werd kort stilgelegd zodat spelers die deelnemen aan de  Ramadan konden eten en drinken. Na de spelhervatting zette Hartman de stand op 3-0 vanaf de linkerkant. In de blessuretijd was Feyenoord nog dichtbij een vierde treffer, maar met een goede ingreep wist Shawn Adewoye dit te vookomen.

Eretreffer

Joseph  Oosting besloot drie spelers in de kleedkamer achter te laten. Julian Lelieveld, Florian Jozefzoon en Luuk Wouters keerden niet terug op het veld. Hun vervangers waren Thierry Lutonda, Saïd Bakari en Dario van den Buijs. Met deze defensieve wissels probeerde RKC Waalwijk het tij te keren. Het mocht alleen niet baten. Na tien minuten spelen scoorde Paixão zijn tweede treffer vanuit een snelle tegenaanval en na een uur spelen viel ook het vijfde doelpunt, van de voet van spits Gimenez. Voor Arne Slot was dit het teken om wijzigingen aan te brengen binnen zijn team. Hartman, Geertruida en Kökçü verlieten het veld en hun vervangers waren Pedersen, Lopez en Danilo. De Waalwijkers lukten zelf ook om het net nog te vinden. Julen Lobete wist Wellenreuther knap te stiften waardoor de bal vrije doorgang had naar het Rotterdamse doel: 5-1. Een kwartier voor tijd gebruikte Oosting zijn laatste wissel. Oukili moest het veld verlaten en Kevin Felida kwam in zijn plaats. Feyenoord aasde op een zesde treffer maar RKC Waalwijk eindigde de wedstrijd in goede vorm. Verdere treffers bleven uit wat een eindstand van 5-1 opleverde.

Aan de support lag het deze avond niet. RKC Waalwijk wil alle 750 meegereisde Geelblauwen bedanken voor hun steun!