RKC Waalwijk huurt AZ-middenvelder Thijs Oosting

De 20-jarige Thijs Oosting maakt op huurbasis het seizoen af bij RKC Waalwijk. De middenvelder komt tijdelijk over van AZ en staat vandaag direct voor het eerst op het Waalwijkse trainingsveld.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld: ''Met Thijs halen wij een speler binnen met ontzettend veel potentie en talent, die ook nog eens de nodige betaald voetbal ervaring heeft opgedaan bij AZ. We wilden graag nog een veelzijdige middenvelder aan onze selectie toevoegen met een aantal specifieke wapens. In de persoon van Thijs hebben we die speler gevonden.''

Thijs Oosting

De geboren Emmenaar begon met voetballen bij de plaatselijke VV Emmen, alvorens hij in 2011 terecht kwam in de jeugdopleiding van FC Emmen. In de zomer van 2016 pikte AZ de talentvolle middenvelder op en gaf hem de kans in hun jeugdopleiding. Zijn debuut in het betaald voetbal maakte hij op 17 november 2018 in de wedstrijd van Jong AZ tegen Jong PSV, waarin hij direct trefzeker was. De teller staat inmiddels op 48 wedstrijden in het betaalde voetbal en hij was goed voor 17 doelpunten en 9 assists.