RKC Waalwijk trapt het carnavalsweekend af tegen N.E.C.

Vrijdagavond om 20.00 uur staat de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en N.E.C. Nijmegen op het programma in het Mandemakers Stadion. RKC Waalwijk heeft de afgelopen 8 wedstrijden niet gewonnen terwijl N.E.C. al 10 wedstrijden ongeslagen is en zich dinsdag avond plaatste voor de halve finale van het bekertoernooi. 

RKC Waalwijk

In de Grolsch Veste tegen FC Twente probeerde de Geelblauwen punten mee naar Waalwijk te nemen. Onder leiding van Henk Fraser, toonde het team veerkracht en vocht het voor een goed resultaat wat helaas uitbleef. RKC verloor met 3-0 waardoor het gat met de nummer vijftien, die afgelopen weekend verloor van N.E.C., op de ranglijst vier punten bleef. Na een reeks moeizame wedstrijden strijdt RKC Waalwijk aanstaande vrijdag voor een positief resultaat in het Mandemakers Stadion. 


N.E.C Nijmegen

N.E.C. zal vrijdagavond met behoorlijk wat zelfvertrouwen richting Waalwijk afreizen. De ploeg van Rogier Meijer wist de afgelopen wedstrijden 17 punten uit 7 wedstrijden te pakken. Daarnaast heeft de ploeg afgelopen woensdag gewonnen van ADO Den Haag in de TOTO KNVB Beker waardoor de Nijmegenaren zeker zijn van een plek in de halve finale. 


Carnavalswedstrijd

RKC Waalwijk treedt tijdens de jaarlijkse carnavalswedstrijd aan in het unieke carnavalstenue. Na afloop worden de wedstrijdgedragen en gesigneerde shirts geveild via MatchWornShirt. 

Arbitrage

Jeroen Manschot zal de wedstrijd leiden. De assistent-scheidsrechters zullen Rens Bluemink en Luc de Koning zijn, met Martin Perez als vierde official. Serdar Gözübüyük neemt de rol van VAR op zich en Jordi Philippus Been die van de AVAR.

Live verslag

Fans kunnen deze wedstrijd live volgen via ESPN 2, Langstraat FM (106.8) en voor live updates op het X (Twitter) account van RKC Waalwijk. 

Historie

In 51 competitieve ontmoetingen heeft RKC 10 keer gewonnen. Deze wedstrijd biedt de Geelblauwen de kans om daar 11 overwiningen van te maken.