RKC Waalwijk neemt geen punten mee uit Enschede

Op 3 februari stond de ploeg van trainer Henk Fraser tegenover FC Twente in de Grolsch Veste, waar ze uiteindelijk met een 3-0 nederlaag van het veld stapten.

Gelijkopgaande eerste helft

Een moment van spanning ontstond in de 21ste minuut toen een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel door de VAR werd beoordeeld. De kopbal vond uiteindelijk goedkeuring, waardoor FC Twente de leiding nam. RKC's keeper, Etienne Vaessen, liet in de 26ste minuut zijn klasse zien door ver uit zijn doel te komen en een gevaarlijke situatie te neutraliseren door de bal weg te koppen. Ondanks een afgekeurde goal van FC Twente wegens buitenspel in de 42ste minuut, lukte het RKC niet om voor rust het tij te keren.

Tweede helft

In de tweede helft bouwde FC Twente haar voorsprong verder uit. RKC maakte enkele tactische wissels om het spel te keren; Denilho Cleonise werd vervangen door Ilias Takidine en later kwamen Zakaria Bakkali en Juriƫn Gaari het veld op voor Julian Lelieveld en Chris Lokesa. Ondanks deze pogingen tot verfrissing, wist FC Twente door treffers van Boadu in de 81ste minuut en Taha een minuut later de score op te voeren naar een eindstand van 3-0.

Vooruitkijkend

RKC Waalwijk richt zich nu op de volgende wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen. Deze thuiswedstrijd belooft een belangrijke kans te zijn voor de Geelblauwen om punten te pakken en hun positie in de Eredivisie te versterken. Graag zien we weer een gezellige sfeer tijdens de jaarlijkse carnavals wedstrijd op vrijdagavond 9 februari.