Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

FC Utrecht
0 - 1

RKC Waalwijk
Eredivisie
Zondag 1 december, 14:30 uur - Stadion Galgenwaard, Utrecht
Scheidsrechter: Sander van der Eijk - Toeschouwers: 18103
35. Gustafson
55. Klaiber
68. Hoogma
69. Melle Meulensteen
73. Sylla Sow
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk pakt volle buit in Utrecht

Ons RKC Waalwijk heeft een uitstekende prestatie geleverd. De ploeg van Fred Grim wist met 0-1 te winnen in Stadion Galgenwaard. Melle Meulensteen kopte de Waalwijkers in de 69e minuut naar de overwinning, waarmee de Geelblauwen zeven punten in de laatste vier wedstrijden wisten te pakken.

RKC Waalwijk begon vandaag in De Galgenwaard met twee wijzigingen in de basis ten opzichte van vorige week. Melle Meulensteen nam de plaats in van de geschorste Hans Mulder. Ook keerde Stijn Spierings terug in het elftal van Fred Grim. Spierings was er tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Emmen niet bij door een schorsing.

Om stipt 14.30 uur werd er afgetrapt in de Domstad door ons RKC. Na precies tien minuten spelen was de eerste mogelijkheid voor de Waalwijkers een feit. Via de kluts kwam de bal terecht bij Spierings. Hij zocht de verre hoek, maar zag zijn schot gekraakt worden via een Utrechts been. De eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg kon genoteerd worden na ruim een kwartier speeltijd. De bal kwam via Gyrano Kerk terecht bij Sander van der Streek die de bal niet goed kon controleren in de zestienmeter. In de nastoot schoot Adam Maher de bal ruim over het doel van Etienne Vaessen.

Kort voor rust was RKC nog twee keer dreigend. Een goede voorzet van Darren Maatsen vanaf de rechterkant zou Dylan Vente net niet bereiken. Ook een schot van Bakari zou geen Waalwijks doelpunt opleveren, waardoor beide ploegen doelpuntloos de kleedkamers opzochten.  

 

FC Utrecht kwam fel uit de kleedkamer en kreeg na enkele minuten spelen een goede mogelijkheid om de score te openen. Een hard en laag schot van linksback Leon Guwara werd goed gestopt door Vaessen. De thuisploeg zou deze druk echter niet lang vast weten te houden.

RKC kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook een aantal mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden was de actie van Sylla Sow die goed naar binnen kon dribbelen via de rechterkant van het veld, hij zag zijn inzet uiteindelijk in de armen belanden van doelman Paes. In de 70e minuut kreeg RKC een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal werd scherp in de doelmond gebracht door Clint Leemans en bereikte daarmee Melle Meulensteen die succesvol wist binnen te koppen: 0-1!

FC Utrecht ging na het doelpunt van Meulensteen uiteraard op zoek naar de gelijkmaker en was een aantal keren ook heel dichtbij. Zo was Justin Hoogma kort voor tijd dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal uit een hoekschop ging centimeters over het doel van Vaessen. Uiteindelijk hield de Waalwijkse defensie goed stand, waardoor RKC Waalwijk de voorsprong niet meer uit handen gaf en knap wist te winnen in De Galgenwaard. Een uitstekende prestatie van de Geelblauwen!

Wij willen de meegereisde supporters bedanken voor de steun tijdens de wedstrijd. Tot volgende week wanneer RKC het in eigen huis opneemt tegen sc Heerenveen.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Meulensteen, Delcroix, Bakari, Rienstra (88. Van Weert), Leemans, Spierings, Maatsen (67. Tahiri), Vente (81. Bilate), Sow

Wisselspelers: Heemskerk, Grim, Nieuwpoort, Sporkslede, Vermeulen, Daneels

Hoofdcoach: Grim

Opstelling FC Utrecht
Paes, Hoogma, Guwara, Maher, Kerk (77. Joosten), Van Overeem (73. Makienok), Bahebeck (66. Cerny), Gustafson, Janssen, Klaiber, Van de Streek

Wisselspelers: Jensen, Strieder, Lonwijk, Joosten, Troupée, Abass, Makienok, Ramselaar, Emanuelson, Cerny, St. Jago

Hoofdcoach: Van den Brom

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.