Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 0

SC Telstar
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 8 augustus, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf - Toeschouwers: 2150
12. Daan Rienstra
30. Serginho Greene
31. Gigli Ndefe
58. Kenny Anderson
70. T. van den Houten
74. Rob van Sonsbeek
83. Mark Engberink
Kaarten Verslag Foto's Video's

Kenny Anderson bezorgt RKC volle drie punten in seizoensouverture

RKC Waalwijk is de nieuwe voetbaljaargang op de enige juiste wijze gestart. In het eigen Mandemakers Stadion werd Telstar met 1-0 verslagen. Kenny Anderson kroonde zich in de 58e minuut tot matchwinner, door een teruggelegde bal van Johan Voskamp tot doelpunt te promoveren.

Beide partijen begonnen stroef aan het duel. Dit resulteerde in een onrustig spelbeeld, waarbij door beide partijen vrij veel onnodig balverlies werd geleden. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was dan ook geen doelkans, maar een grove charge van Rienstra. Hij ontving vroeg in het duel een gele kaart. De eerste grote kan van de wedstrijd kwam op naam van Mahmudov. De aanvaller ontving de bal na een steekpass door het midden en kwam oog in oog te staan met Tamati Williams. De doelman kon de bal echter met de voet keren. Niet veel later kreeg Langedijk de eerste grote kans voor de Geelblauwen. Zijn inzet kon ternauwernood geblokkeerd worden met een tackle, waarna de bal in het zijnet verdween.

In de tweede helft trokken de Waalwijkers het duel meer naar zich toe. Met bij vlagen sterk positiespel werd Telstar de wil opgelegd. In de 58e minuut bereikte Engberink met een voorzet Johan Voskamp. De nummer 9 legde de bal met het hoofd klaar voor Anderson, die van dichtbij de bal in het net volleerde. Na de voorsprong verloor RKC de grip op het duel, maar kreeg zij desalniettemin de grootste kansen op een tweede treffer. Pieter Langedijk (lat) en Maurits de baar (schot net over) zagen hun pogingen echter niet verzilverd worden, waardoor het tot in de laatste minuut spannend bleef.

Temeer omdat Williams nog eenmaal tot het uiterste werd gedreven na een inzet in de absolute slotfase. De goalie zag een laaggeplaatst schot erg laat, maar wist er zijn vingers nog tegenaan te krijgen. Vrij kort na deze inzet volgde het eindsignaal, waarna de spelers en staf samen met de supporters de eerste driepunter vierden. Aanstaande vrijdag reizen de Geelblauwen af naar Emmen, waar zij de degens zullen kruisen met de plaatselijke FC.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Greene, Engberink, Nieuwendaal, Ndefe, Anderson, Rienstra,Van de Sande, Voskamp (63. van Sonsbeek),Van Arnhem (85. Wormgoor), Langedijk (81. de Baar)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling SC Telstar
W. Zonneveld; B. Ottenhoff, D. van Iperen, J. Tutuarima, S. Lilipaly; T. van den Houten, B. van den Broek, L. Abdulahi; D. Mahmudov, G. Philips, F. Serrarens

Wisselspelers: B. de Jong, B. Horton, T. Beissel, C. van Berkel, T. van Huizen, C. Kodalak, E. Knol, O. Zamouri, F. van der Linden

Hoofdcoach: Michel Vonk

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.