Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

De Graafschap
1 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 25 augustus, 20:00 uur - De Vijverberg, Doetinchem
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
63. Kristopher Vida
65. Kenny Anderson
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC knokt zich naar een punt in Doetinchem

RKC Waalwijk heeft gisterenavond op bezoek bij de Graafschap met 1-1 gelijkgespeeld. In een regenachtig Doetinchem zorgde een treffer van Kenny Anderson voor een puntendeling met de Superboeren.

Flashback

De wedstrijd tegen de Superboeren deed in vele opzichten denken aan het duel dat de geelblauwen enkele maanden geleden afwerkten op De Vijverberg. Op het natte veld nam de Graafschap al snel het initiatief. De Doetinchemmers begonnen fel aan de strijd en kwamen met name op de flanken regelmatig naar binnen gesneden. De Waalwijkers konden zich in de beginfase niet onder de druk uit voetballen, waardoor doelman Arjan van Dijk in het eerste kwartier enkele malen handelend moest optreden. De doelman trok de ploeg door de eerste vijftien minuten heen met een goede redding op een kopbal van dichtbij van Vermeij en een schot van Vlatko Lazic. Na deze eerste fase van drang van de Graafschap nam de druk op het doel van de Waalwijkers af, waarna zich een vlakke wedstrijd ontwikkelde. Het enige wapenfeit dat RKC hier tegenover kon stellen was een kans van Calabro. De spits kon een lage voorzet van Esajas echter niet tot een doelpunt promoveren.

Twee doelpunten in twee minuten

Na rust kregen de Waalwijkers de eerste grote kans om de score te openen. Een goede voorzet van Anderson werd door Robert Braber echter over het doel geplaatst. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak, Kristopher Vida promoveerde een lage voorzet van Ted van de Pavert tot een doelpunt. Het antwoord van Waalwijkse zijde liet echter niet lang op zich wachten. Slechts twee minuten later werd Kenny Anderson via een verre inworp bereikt door Robert Braber, zijn schot werd van richting veranderd waardoor keeper Heusinkveld op het verkeerde been stond, 1-1.

Hectische slotfase

In een zinderende slotfase waren het voornamelijk de Doetinchemmers die nadrukkelijk druk uitoefenden op het doel van Arjan van Dijk. Dit zorgde voor enkele hachelijke momenten, zo schoot Vida een bal net naast en belandde een inzet van Jerry van Ewijk in de handen van Van Dijk. RKC had hier weinig tegenover te stellen en richtte zich voornamelijk op het over de streep trekken van het punt. Dit lukte uiteindelijk, waardoor de Waalwijkers met een punt terug naar Waalwijk reisden.

 


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Coster,Van Mosselveld, Verkoelen,Van Weert, Braber, Anderson (75. Valpoort), Jungschläger, Martina (59. Fortes), Esajas, Calabro

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling De Graafschap
Jasper Heusinkveld; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Caner Cavlan; Vlatko Lazic, Edwin Linssen (80. Soufian Echcharaf), Dean Koolhof, Karim Tarfi (72. Jerry van Ewijk); Vincent Vermeij, Kristopher Vida (82. Santy Hulst)

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.