Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

NAC Breda
2 - 3

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 10 februari, 20:00 uur - Rat Verlegh Stadion, Breda
Scheidsrechter: Christiaan Bax - Toeschouwers: 13826
3. Verbeek
19. Kenny Anderson
23. Dessers
41. Moussa Sanoh
48. Tamati Williams
58. Evander Sno
60. Smith-Brown
73. Oosterwijk
75. Daan Rienstra
90. Moussa Sanoh
Kaarten Verslag Foto's Video's

Ons RKC neemt na spectaculair duel volle buit mee uit Breda!

Drie doelpunten van Waalwijkse zijde en 97 minuten lang verdedigen als tijgers leverde een spectaculaire 2-3 overwinning op voor ons RKC in het Rat Verlegh Stadion! Het knotsgekke wedstrijdverloop kun je alleen geloven als je er zelf bij was. En dat waren we, samen met ruim 350 andere RKC’ers die onze boys steunden op bezoek bij NAC in Breda. Zo reisden ongeveer 150 Geelblauwen met de boot af, 150 RKC’ers kwamen per bus en nog eens 50 supporters bezochten deze #awayday op eigen gelegenheid! Namens spelers & staf bedankt voor jullie steun; beleef deze wedstrijd terug met onderstaande samenvatting!

10-tegen-11
De wedstrijd was nog maar drie minuten oud, terwijl de meeste Bredanaars net waren gaan zitten, was het al 10 tegen 11. Na een charge op Engberink, aanvaller Verbeek plaatste zijn gestrekte been op de knie van de linksback, kon Verbeek geheel terecht inrukken met een rode kaart. 

Ondanks het numiereke overwicht kreeg RKC niet direct grote kansen. Kenny Anderson nam het vijandelijke doel voor het eerst écht onder vuur in de 19e minuut, wat direct resulteerde in een treffer. Zijn schot verdween via een NAC-been binnenkant paal in de verre hoek. Niet veel later kwam NAC weer langszij via Dessers. Garcia stuurde de aanvalsleider van de Bredanaars de diepte in, waarna hij koel bleef oog in oog met doelman Williams en de bal beheerst over de doelman heen in de goal plaatste.

RKC Waalwijk was de eerste helft de ploeg met het balbezit en de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van NAC. Net toen iedereen dacht met een 1-1 stand te gaan rusten, tekende Moussa Sanoh voor de 1-2. In de 41ste minuut trok de vleugelaanvaller naar binnen en haalde uit met zijn linkerbeen. Met deze inzet werd doelman Brondeel voor de tweede keer in de eerste helft verschalkt; 1-2!! Er mag gesteld worden dat het geluk wat aan Waalwijkse zijde was, want ook deze treffer werd van richting veranderd. Ook NAC wist voor rust nog eenmaal te scoren. De tweede treffer van Dessers werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel.

10-tegen-10

De eerste helft begon spectaculair, maar hetzelfde kan absoluut van de tweede helft gezegd worden. Na 2 minuten spelen bracht RKC zichzelf onnodig in de problemen. Na balverlies in de laatste linie moest ook één van onze spelers inrukken met een rode kaart. In een uiterste poging de bal te keren deed Tamati Williams dit met zijn linkerhand buiten zijn eigen 16-meter. De scheidsrechters kon niet anders dan het aantal spelers op het veld terugbrengen naar 10 tegen 10. Benson werd naar de kant gehaald en Bredanaar Vaessen werd ingebracht als doelman. 

Een kwartier in de tweede helft kwam NAC wederom tot scoren. Cyriel Dessers was andermaal de afmaker, maar hij stond ook andermaal weer buitenspel. Niet veel later zou de Belg het kunstje nogmaals herhalen, waardoor hij een onvervalste buitenspel-hattrick maakte. Ook de laatste goal werd afgekeurd.

NAC-trainer Stijn Vreven bracht Jari Oosterwijk in als pinchhitter en dat leverde snel resultaat op. Een 'frommel' doelpunt van deze invaller bracht de stand gelijk in een voetbalavond waar alles op en aan zat. Maar daar bleef het niet bij. Ons RKC nam geen  genoegen met een gelijkspel en kwam niet veel later voor de derde keer op voorsprong. Pieter Langedijk zette met een bekeken bal Daan Rienstra voor keeper Brondeel. De kleine middenvelder aarzelde geen moment en plaatste de bal in de verre hoek.

Door het vele oponthoud werden er maar liefst 7 minuten blessuretijd gerekend. De Geelblauwen kregen via Langedijk en Anderson nog uitgelezen mogelijkheden op de 2-4, maar mochten zich uitendelijk ook in de handjes knijpen dat in de allerlaatste minuut een vrije kopkans recht in de handen van doelman Vaessen belandde. 

Direct na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot. Spelers en supporters vierden samen een feestje. Na drie nederlagen op rij pakt ons RKC drie hele belangrijke punten in Breda. Zaak is om dit volgende week in het eigen stadion een goed vervolg te geven. FC Dordrecht komt dan op bezoek.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Engberink, Lazic (70. Ndefe), Nieuwendaal,Van Weert, Anderson (90+1. Seedorf), Rienstra, Sno, Langedijk, Sanoh, Benson (50. Vaessen)

Wisselspelers: Bijdevier,Van de Sande, Voskamp, Mezghrani,Van Arnhem, Sifneos

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling NAC Breda
Brondeel; Verschueren, Ntoko, Smith-Brown, Dessers, Verbeek, Rommens (70. Oosterwijk), Garcia, Agyepongn (86. Korte), O´Neill (61. Barker), Horsfield

Wisselspelers: Noppert, Van der Maarten, Sporkslede, Korte, Stans, Barker, Meijers, Vermeer, El Allouchi, Oosterwijk

Hoofdcoach: Stijn Vreven

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.