Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 4

Achilles '29
Keuken Kampioen Divisie
Zondag 28 september, 14:30 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis - Toeschouwers: 2200
6. Kursad Sürmeli
29. Freek Thoone (p)
52. Kursad Sürmeli
65. Philippe van Arnhem
70. Migiel Zeller
76. Thijs Hendriks
Kaarten Verslag Foto's Video's

Bodem gifbeker RKC Waalwijk nog niet bereikt

In een week van financieel positief nieuws, hoopten de Waalwijkers ook op sportief vlak vooruit te kunnen kijken. Gisteren trapte RKC Waalwijk als nummer 19 van de Jupiler League af tegen Achilles ’29, de ploeg die op dat moment de laatste plaats innam. De ploeg van Martin Koopman ging in het eigen Mandemakers Stadion keihard onderuit, Achilles ’29 was met 4-0 te sterk.

Snel op achterstand
In veel wedstrijden die RKC Waalwijk tot dusver speelde keken de geelblauwen al snel tegen een achterstand aan. Ook deze middag was het binnen 10 minuten raak, na een voorzet vanaf de rechterflank kopte Kursad Sürmeli knap raak bij de eerste paal. In de 26ste minuut van de wedstrijd zette Freek Thoone Achilles ’29 op een 2-0 voorsprong. Hij mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Sandro Calabro een overtreding had begaan. Ondanks een veldoverwicht ontbrak het de Waalwijkers enkele malen aan finesse in de eindpass. Mogelijkheden van achtereenvolgens Anderson, Yildirim en Coster werden niet omgezet in doelpunten. Trainer Martin Koopman greep in het slot van de eerste helft tactisch in met het inbrengen van Dylan de Braal. De centrumverdediger kwam in het veld voor Simon van Zeelst, waarna Peter Jungschläger doorschoof naar het middenveld.

Grote cijfers
In de 52ste minuut maakte Kursad Sürmeli aan alle Waalwijkse hoop op een goed resultaat een eind. Na een voorzet van Thijs Hendriks maakte de middenvelder zijn tweede van de middag. Vijftien minuten later tekende aanvoerder Thijs Hendriks voor de 4-0 eindstand in het voordeel van Achilles ‘29. Met deze ruime overwinning drukt Achilles ’29 RKC Waalwijk nog verder naar beneden. RKC Waalwijk neemt na deze harde nederlaag de laatste plaats over van Achilles ’29. De ploeg van François Gesthuizen stijgt naar plaats 15.

Blessures
Dennis Rommedahl, Imad Najah, Frank van Mosselveld en Malcolm Esajas waren afwezig vanwege blessures. Mede door de afwezigheid van deze spelers zaten er vier wisselspelers op de bank. In de 40ste minuut van de wedstrijd mocht Dylan de Braal zijn opwachting maken voor zijn debuut in het eerste elftal van de Waalwijkers. Vier minuten na zijn debuut moest hij met een op het eerste oog ernstige knieblessure het veld alweer verlaten. Maikel Verkoelen speelde ook niet de 90 minuten uit, na 82 minuten maakte hij met een blessure plaats voor Arsenio Valpoort.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Coster, Martina, Verkoelen (82. Valpoort), Jungschläger, Deckers, van Zeelst (40. de Braal (45. Fortes)),Van Arnhem, Anderson, Calabro, Yildirim

Wisselspelers: de Ruiter

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling Achilles '29
Leon ter Wielen; Mehmet Dingil, Tim Verhoeven, Nicky van de Groes, Migiel Zeller; Lion Kaak, Jop van Steen, Kursad Sürmeli; Thijs Hendriks, Rutger Worm (26.Esmat Shanwary), Freek Thoone (61.Frank Wiafe)

Wisselspelers: Simon van Beers, Tim Konings, Frank Wiafe, Esmat Shanwary

Hoofdcoach: François Gesthuizen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.