Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Achilles '29
2 - 3

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 13 maart, 20:00 uur - Sportpark De Heikant, Groesbeek

13. Robby Ndefe
25. Kenny Anderson
47. Oulad Omar
50. Edge
57. Kortstam
65. Pieter Langedijk
73. Daan Rienstra
73. Sürmeli
76. Ingo van Weert
82. Evander Sno
90+4. Smajic
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk wint vechtwedstrijd tegen Achilles’29 

In een stevig duel met een knotsgekke slotfase heeft RKC wederom drie punten aan haar totaal toegevoegd. Nadat Evander Sno in de 82ste minuut voor 1-3 zorgde leek het duel beslist maar in de blessuretijd werd het toch nog spannend toen Achilles’29 2-3 scoorde. Gelukkig hielden de Geelblauwen stand waardoor RKC, na overwinningen op Helmond Sport en FC Oss, voor de derde keer op rij als winnaar van het veld stapte. 

Een fel begin van beide ploegen leidde tot veel strijd en duels op het middenveld en één kans voor de thuisploeg. Smajic werd de diepte in gestuurd maar de spits van de thuisploeg schoot over het doel van Williams. Een paar minuten later werd Achilles weer gevaarlijk toen Amaarouk een teenlengte te kort kwam om een voorzet vanaf links binnen te werken. Aan de andere kant was de eerste kans voor ons RKC wel direct raak. Voskamp bracht Anderson in stelling,  wiens eerste poging op de paal belandde. De rebound werd vanuit een moeilijke hoek uitstekend afgemaakt door onze nummer 10 waardoor RKC na 25 minuten de leiding nam op Sportpark de Heikant. Niet veel later probeerde Anderson het opnieuw, maar dit keer kon doelman Te Loeke redding brengen. De wedstrijd bleef hard van beide kanten met veel duels die werden uitgevochten op het middenveld waardoor een echte kansenregen uitbleef. Toch was RKC, na ruim een halfuur spelen, dicht bij de 0-2. Langedijk gaf voor op Anderson, die op zijn beurt de bal bijna bij Voskamp kreeg, maar Te Loeke kon er nog net een hand tegen aan zetten. Vlak voor rust werd de thuisploeg weer eens gevaarlijk. Kortstam kon zijn hoofd tegen de bal zetten na een scherp aangesneden vrije trap, maar zijn poging mistte richting. 

De tweede helft was nog geen twee minuten oud of beide ploegen waren alweer in evenwicht. Oulad Omar kreeg de bal op de rand van de zestien voor zijn voeten en bedacht zich geen moment. Een droge knal was Williams te machtig waardoor RKC haar voorsprong kwijt was. Het duel bleef stevig en werd ontsierd door een grove overtreding van Kortstam. De verdediger maaide Sno onderuit aan de zijlijn. Deze charge werd door scheidsrechter Mulder bestraft met (slechts) geel, waarna de wedstrijd nog grimmiger werd. De ploeg van Peter van den Berg toonde haar vechtersmentaliteit en stopte een portie gezonde energie in de wedstrijd, waarmee een stevig veldoverwicht werd bewerkstelligd. Na 65 minuten resulteerde dat in de 1-2. Een geblokt schot van Voskamp kwam terecht bij Langedijk die de bal met zijn chocoladebeen snoeihard in het doel schoot. Een moment leek het erop dat Achilles’29 redelijk vanuit het niets op gelijke hoogte kwam, maar een geweldig afstandsschot van Smajic spatte uiteen op de lat. Aan de andere kant liet RKC enkele grote kansen op het vergroten van de voorsprong liggen. Zo miste Johan Voskamp oog in oog met Te Loeke.

In de 82ste minuut viel uiteindelijk alsnog de 1-3. De Geelblauwen counterden zich onder de druk uit en Langedijk gaf de bal panklaar voor op Sno die de bal binnen liep. Via onder andere Sanoh en Langedijk kreeg RKC daarna nog meer kansen om de score nog rianter te maken maar aan de andere kant viel in de slotfase de aansluitingstreffer. Nadat Williams eerder al een katachtige reflex in huis had op een poging van invaller Van Steen, schoot Smajic in de blessuretijd de bal wel achter onze goalie. In de absolute slotfase zwijnde RKC omdat diezelfde Smajic zijn tweede binnen drie minuten had moeten maken. Voor bijna open goal gleed de lange spits de bal net naast. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal en stond de eindstand van 2-3 op het scorebord!  Dit betekent negen punten uit de laatste drie duels, een gat met nummer 10 Emmen dat opgelopen is tot vijf punten en nog altijd de koppositie in de vierde periode!

 


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Greene,Van Weert, Ndefe (75. Sanoh), Ndefe (62. Engberink), Anderson, Sno, Rienstra, Langedijk, Lazic, Voskamp (72. Van Eijma)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Achilles '29
Te Loeke; Beijer, Elders, Kortstam (81. Van Steen), Edge; Sürmeli, Dekkers (82. Van de Beek), Amaarouk (77. Popalzay), Oulad Omar; Smajic, Thoone

Wisselspelers: Van Riel, Van de Beek, Hemmink, Van Steen, Popalzay, Gounet, Versteegen, Campman

Hoofdcoach: Eric Meijers

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.