Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Den Bosch
1 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 17 maart, 20:00 uur - Timmermans Infra Stadion De Vliert, Den Bosch
Toeschouwers: 2200
7. Ingo van Weert
11. Mark Engberink
23. Kenny Anderson
36. Kenny Anderson
74. Azizov
90. Fred Benson
90+3. Fred Benson
90+7. Regales (p)
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC ziet overwinning in extremis uit handen glippen

In de absolute slotfase heeft RKC twee punten verspeeld tegen FC Den Bosch. In de Brabantse derby kwamen de Waalwijkers na in de eerste helft op voorsprong door een goal van Kenny Anderson, maar in de 97e (!) minuut van de blessuretijd legde scheidsrechter Martens de bal op de stip. Deze penalty werd benut door Regales waarmee de 1-1 eindstand op het scorebord stond. RKC blijft hierdoor steken op de negende plaats en ziet nummer tien FC Emmen naderen tot op drie punten.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of de eerste poging van de thuisploeg was een feit. Vossebelt haalde van een meter of twintig uit maar Vaessen – de vervanger van de geblesseerde Williams – tikte de bal ternauwernood over de lat. Het eerste kwartier was duidelijk voor Den Bosch. RKC hield de bal nauwelijks in de ploeg en werd niet gevaarlijk. De Bosschenaren namen het doel van Vaessen wel regelmatig onder vuur. Zo ook aanvaller Carlone, maar zijn schot vloog langs de verkeerde kant van de paal. Ook Bilate was dichtbij maar wederom kon Vaessen de bal naast kijken na een kopbal van de spits.

Eigenlijk uit het niets kwam RKC op voorsprong via Kenny Anderson. Lazic veroverde de bal in de zestien van Den Bosch en legde de bal terug op onze Schotste nummer tien. Die haalde snel uit en via een Bosschenaar belandde de bal in het doel waardoor de eerste kans voor ons RKC meteen werd omgezet in een doelpunt. Na de goal kreeg RKC de wedstrijd meer onder controle. Desondanks moest Vaessen nogmaals handelend optreden bij een schot van Deijl, maar dit deed hij met verve door de bal naast te tikken. Vlak voor rust liet RKC zich weer eens gelden. Engberink schoot over en een schot van Rienstra werd gekeerd door Den Bosch-goalie Heemskerk waardoor de ploegen met een 0-1 tussenstand in Waalwijks voordeel gingen rusten.

In de tweede helft had RKC meer controle en dat leidde na een kwartier spelen tot een gigantische kans voor Langedijk. Onze clubtopscorer omspeelde de keeper en leek de bal in een leeg doel te kunnen schuiven. Maar op de een of andere manier ging de bal er niet in. Verder was de tweede helft er één zonder al te grote kansen, met meer balbezit voor de thuisploeg. Na ruim een kwartier zonder mogelijkheden was het RKC dat weer eens een kans kon noteren. Na een voorzet van Rienstra kwam de bal terecht bij Benson. Onze spits schoot uit de draai richting Heemskerk maar onderweg werd zijn schot gekraakt waarna de bal makkelijk kon worden opgepakt door de Bossche doelverdediger.

De laatste tien minuten gingen in en de Geelblauwen hadden nog altijd de voorsprong in een wedstrijd die meer spannend dan goed was, mede door de stand. Na twee aanvallende wissels van trainer-coach Vloet, hij gooide er twee aanvallers bij, ging Den Bosch over op de bekende alles of niet tactiek. Dat leverde in de 84e minuut bijna de gelijkmaker op. Regales volleerde uit de draai echter net over het Waalwijkse doel. Het slotoffensief werd met de minuut groter wat leidde tot enkele hachelijke situaties in het zestienmetergebied van RKC. Zo was er vlak voor het einde van de reguliere speeltijd een scrimmage voor het doel van Vaessen, maar de bal ging uiteindelijk naast. In de zes minuten durende blessuretijd kreeg Benson twee keer geel van scheidsrechter Martens, die de hele wedstrijd zeer gretig was op het geven van kaarten aan RKC, waardoor hij het veld vroegtijdig moest verlaten.

FC Den Bosch bleef aandringen en kreeg in de absolute slotseconde een penalty na wederom een scrimmage in de zestien. Van Arnhem gooide zich in de baan van een schot, maar kreeg daarbij de bal tegen de hand. Regales benutte dit buitenkansje en zorgde daarmee voor de 1-1 eindstand. Hierdoor gaan de Waalwijkers met mooie statistieken uit de laatste 7 wedstrijden, 5 gewonnen, 1 verloren en 1 gelijk, het interlandweekend in. Op 31 maart wordt de handschoen weer opgepakt. In het eigen Mandemakers Stadion is FC Volendan dan de tegenstander.

 


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Engberink (89. Van Arnhem), Greene, Ndefe,Van Weert (66. Nieuwendaal), Anderson (83. Voskamp), Sno, Rienstra, Benson, Langedijk, Lazic

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Den Bosch
Heemskerk; Biemans, Fernandes (46. Maatsen), Deijl (83. Van der Sande), Santermans, Van der Winden; Vosselbelt, Azizov (77. Regales), Beltrame; Bilate, Carlone

Wisselspelers: Leijten, Vos, Maatsen, Van der Sande, Regales, Kersten, Bouyaghlafen, Koomen

Hoofdcoach: Wiljan Vloet

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.