Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Jong Ajax
1 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 11 september, 20:00 uur - Sportpark De Toekomst, Amsterdam
Toeschouwers: 703
22. Nikki Baggerman
37. C. Eiing
51. L. Orejuela
55. Henrico Drost
57. D. de Wit (79
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk knokt zich naar punt in Amsterdam

Op bezoek bij koploper Jong Ajax heeft RKC Waalwijk uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Peter van den Berg werkte een solide wedstrijd af op een kletsnat sportcomplex de Toekomst en stapte met een 1-1 gelijkspel terug de bus in naar Waalwijk.

Hevige regenval drukte zijn stempel op het duel van gisterenavond. Op en nat en daardoor snel veld werd het spel na 12 minuten stilgelegd door scheidsrechter Perez vanwege onweer. In de openingsfase waren geen noemenswaardige kansen te benoemen en was het voor beide ploegen zoeken naar de juiste modus om het veld te bespelen. RKC speelde compact en liet Jong Ajax het spel maken, om vervolgens via snelle uitbraken en ballen achter de verdediging de diepte te zoeken.

De eerste reuzekans van de wedstrijd was er een voor de geelblauwen. Een slordige crosspass werd onderschept door Bakari, die vervolgens Amatkarijo met een simpele breedtebal 1 op 1 met doelman Lamprou had moeten zetten. De buitenspeler, die verder een goede wedstrijd afwerkte, treuzelde echter te lang en gaf een te zachte bal waardoor Zeefuik handelend op kon treden namens de Ajacieden. In de 37e minuut etaleerden de jonge Ajacieden hun klasse in de kleine ruimte. Een snelle combinatie over de linkerflank belandde op de zestien bij Carel Eiting, die prachtig wegdraaide bij Nikki Baggerman en vervolgens rustig bleef oog in oog met Vaessen. Met een beheerste schuiver tekende de middenvelder voor de 1-0. Jong Ajax kreeg daarna nog enkele mogelijkheden via dode spelmomenten, maar door goed optreden van Vaessen en het feit dat het vizier niet op scherp stond gingen de ploegen met 1-0 aan de thee.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. RKC Waalwijk verdedigde solide en gedisciplineerd waardoor Jong Ajax weliswaar een veldoverwicht behield, maar verder niet gevaarlijk werd. In de 55e minuut kwamen de RKC’ers langszij dankzij een doelpunt van Henrico Drost. Een goede vrije trap van Paul Quasten werd geschampt door Jan Lammers en viel voor de voeten voor Drost, die niet twijfelde en de bal droog en beheerst binnen knalde. Na de tegentreffer voerden de Ajacieden de druk op, waardoor RKC meer en meer naar achteren moest lopen. RKC kreeg in de omschakeling nog wel mogelijkheden via Quasten (afstandsschot) en Greene (afzwaaier) en hield zich verdedigend goed staande. Tot echt grote kansen leidde de pressie van Ajax dus niet, maar de sterk keepende Vaessen moest nog wel handelend optreden bij enkele afstandsschoten.

Na het laatste fluitsignaal overheerste in het geelblauwe kamp tevredenheid over het resultaat en de vertoonde teamdiscipline waarmee dit behaald werd. Komende vrijdag is het zaak om het goede gevoel en dito resultaat een passend vervolg te geven tegen FC Eindhoven.

 


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Greene, Quasten, Lammers, Ndefe, Rienstra, Baggerman, Bakari, Amatkarijo, Bergkamp

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Jong Ajax
K. Lamprou, D. Zeefuik, L. Orejuela, D. Dankerlui, L. Bergsma, T. Bijleveld (65. M. de Wit), D. de Wit (79. Z. Flemming), C. Eiting, N. Mazraoui, M. Cassierra, D. Johnsen

Hoofdcoach: Michael Reiziger

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.