Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 4

Jong Ajax
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 26 januari, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 3246
8. De Wit
10. Sierhuis
20. Dylan Seys
52. Ozan Kökcü
61. Sierhuis
63. Mohamed Mezghrani
64. De Wit
66. Matusiwa
71. De Wit
72. Dylan Seys
Kaarten Verslag Foto's Video's

Ongelukkige tegengoals leiden Waalwijkse nederlaag tegen Jong Ajax in

Het is RKC niet gelukt om zich te revancheren voor het verloren uitduel bij FC Emmen van vorige week. In het eigen Mandemakers Stadion bleek Jong Ajax, ondanks twee doelpunten van Dylan Seys, een maatje te groot: 2-4.    

Hans de Koning had voorafgaand aan het duel met de Amsterdammers een lastige puzzel te leggen. Door de afwezigheid van Jan Lammers, Henrico Drost en Paul Quasten moesten onze RKC’ers met een geïmproviseerde achterhoede aan de aftrap verschijnen. Het defensieve blok met Robby Ndefe, Ingo van Weert, Hans Mulder en Mohamed Mezghrani konden echter niet voorkomen dat Jong Ajax uit de startblokken schoot. In de achtste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong; doelman Etienne Vaessen redde nog op een schot van links, maar Dani de Wit was het meest alert en benutte de rebound. Twee minuten later scoorde Kaj Sierhuis de tweede Amsterdamse goal, hij kopte goed binnen.

Gelukkig liet de Waalwijkse aansluitingstreffer niet lang op zich wachten. In de 20e minuut verstuurde Serginho Greene een uitstekende diepe pass richting Dylan Seys, die op het vijandelijke doel af kon. Op de hielen gezeten door een Ajax-verdediger besloot de Belg van buiten de zestien uit te halen. Dat bleek een goed besluit, want de bal viel achter doelman Norbert Alblas het net in; 1-2. Met die tussenstand gingen beide ploegen rusten.

Aan het begin van de tweede helft zagen we een mutatie op het veld. Melle Meulensteen verving Chovanie Amatkarijo, waardoor de nieuwe middenvelder zijn eerste minuten in het Geelblauw mocht maken. Met hem in de ploeg had RKC de wedstrijd wat beter onder controle. Daar waar kon werd meer druk gezet, maar dat resulteerde niet direct in uitgelezen mogelijkheden. De 1-3 (64e minuut) kwam dan ook redelijk uit het niets. Na matig verdedigen bij een vrije trap van de Amsterdammers kon opnieuw Dani de Wit, nadat eerder op de lat werd gekopt, de rebound promoveren tot doelpunt. Een paar minuten daarvoor zagen we opnieuw een debutant. De van NEC gehuurde spits Lowie van Zundert verving na een uur spelen Roland Bergkamp.

In de 71e minuut was het Dani de Wit die zijn derde doelpunt van de avond maakte, wel met het nodige fortuin. De aanvaller zette zijn voet tegen een Amsterdams schot, waardoor de bal dusdanig van richting veranderde dat onze goalie geen schijn van kans had. Een minuut later wist RKC enigszins weer aan te sluiten, toen Dylan Seys een mooie voorzet vanaf rechts keurig in de korte hoek binnenschoot. Na de 2-4 leek het geloof op een goed resultaat terug te komen in de ploeg, wat resulteerde in een feller wordende wedstrijd. Orejuela raakte namens Ajax nog de lat, maar een paar minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg RKC nog een enorme kans op de aansluitingstreffer. Lowie van Zundert wist, na goed voorbereidend werk van Johan Voskamp, in de één-op-één met de Ajax-goalie niet te scoren. Het bleek ook de laatste goede mogelijkheid van de wedstrijd, waardoor het duel eindigde in een 2-4 nederlaag.  


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Ndefe, Mulder,Van Weert, Mezghrani, Greene (78. Voskamp), Baggerman, Kökcü, Seys, Bergkamp (61. Van Zundert), Amatkarijo (46. Meulensteen)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling Jong Ajax
Alblas (k), Orejuela, Doekhi, Bergsma, Bakker, Matusiwa, Nunnely, Sierhuis, De Wit, Lang, Bijleveld (60' Flemming)

Hoofdcoach: Michael Reiziger

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.