Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

FC Den Bosch
2 - 3

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 24 augustus, 20:00 uur - Timmermans Infra Stadion De Vliert, Den Bosch
Scheidsrechter: Sander van der Eijk - Toeschouwers: 3126
28. Jan Lammers
24. Beltrame
49. Sappinen
57. Emil Hansson
60. Mario Bilate
61. Juriën Gaari
67. Hans Mulder
69. Blummel
83. Mario Bilate
88. Verbeek
90+2. Rodrigues

Veerkrachtig RKC wint met 2-3 van FC Den Bosch

Voor de eerste uitwedstrijd van dit seizoen bleef ons RKC Waalwijk in de provincie en ging het op bezoek bij FC Den Bosch. Met de steun van 275 RKC'er gingen de Geelblauwen voor een goed resultaat. De ploeg van trainer/coach Fred Grim kwam twee keer op achterstand, maar zette deze score mede door twee treffers van Mario Bilate om in een knappe overwinning.

In de openingsfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer en waren er kansen voor beide ploegen. De thuisploeg verzilverde als eerste een van deze kansen. Aanvaller Beltrame, die aan de rechterkant van het strafschopgebied vrijstond, schoot de bal langs Vaessen in de linkerbovenhoek. Niet veel later kwam RKC al langszij door een treffer van Jan Lammers, die met een bal hard onder de doelman Van der Steen door het netje liet bollen. Met deze stand gingen beide teams de kleedkamer in.

Al vroeg in de tweede helft keken de Waalwijkers opnieuw tegen een achterstand aan. Sappinen zette de 2-1 op het scorebord. De aanvaller scoorde door de bal onder Vaessen door te schieten. In het vervolg was invaller Dylan Seys tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker, maar telkens vond hij Van der Steen op zijn weg. Die laatstgenoemende was in de 60ste minuut kansloos bij de inzet van Bilate. De sterk spelende spits schoot uit een corner fraai raak; 2-2.

In het verloop van de wedstrijd kregen beide ploegen mogelijkheden om met de winst aan de haal te gaan. Hierin waren de Waalwijkers het meest succesvol. Hans Mulder trof tien minunten voor tijd de paal. Doelpuntenmaker Bilate stond op de goede plek voor de rebound en tekende voor zijn tweede treffer van de avond. In de late minuten van de wedstrijd kreeg Den Bosch nog een aantal kansen tot de gelijkmaker, maar Vaessen redde een aantal maal op prachtige wijze. Hierdoor bleef de stand 2-3 staan en neemt RKC de drie punten mee naar Waalwijk!

Supporters bedankt voor jullie steun in Den Bosch. We hopen jullie allen volgende week vrijdag weer te zien. In ons eigen Mandemakers Stadion treden we dan aan tegen Sparta Rotterdam.

KOOP HIER JE TICKET VOOR SPARTA-THUIS >

 


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Gaari, Lammers, Quasten, Hansson, Mulder, Vermeulen (64. Baggerman), Maatsen (88. Walian), Tahiri (46. Seys), Bilate

Wisselspelers: Zielschot, Ndefe,Van Weert, Bakari

Hoofdcoach: Grim

Opstelling FC Den Bosch
Van der Steen; Kersten, Van der Winden, Blummel (74. Gashi), Marchioni (85. Van der Sande), Sappinen, Beltrame (64. Rodrigues), Verbeek, Velkov, Romat, Bouyaghlafen

Wisselspelers: Deijl, Gashi, Felida, Van der Sande, Rodrigues, Leijten, Fernandes, Sikking

Hoofdcoach: Wil Boessen

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.