Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Almere City FC
2 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 28 september, 20:00 uur - Yanmar Stadion, Almere
Scheidsrechter: Clay Ruperti
19. Receveur
42. Vossebelt
45. Henrico Drost
71. Nikki Baggerman
72. Calcan
75. Jari Koenraat
78. Etienne Vaessen
78. Soleri
80. Vossebelt
88. Emil Hansson

Twee doelpunten van Vossebelt doen RKC de das om tegen Almere City

Drie dagen na de gewonnen bekerwedstrijd tegen NAC Breda trad de ploeg van trainer Fred Grim in het Yanmar Stadion aan tegen Almere City FC. In de eerste helft waarin Almere City de bovenliggende partij was zette Niek Vossebelt de 1-0 ruststand op het scorebord. Na de theepauze was het de Waalwijkers met het balbezit en de kansen. Het goede spel werd in de 75ste minuut beloond met een prachtig doelpunt van invaller Jari Koenraat. Lang konden de Geelblauwen niet genieten, want Vossebelt zorgde niet veel later voor de 2-1 eindstand.

Trainer/coach Fred Grim wijzigde zijn formatie ten opzichte van de bekerwedstrijd op drie plekken. Juriën Gaari, Ezra Walian en Roland Bergkamp stonden op de posities van Gigli Ndefe en de geblesseerden Darren Maatsen en Mario Bilate. 

In de openingsfase was het balbezit voor de thuisploeg en dit leidde in de 8ste minuut tot een serieuze kans voor Efmorfidis. De vleugelaanvaller kwam na een glijpartij van Paul Quasten vrij voor doelman Etiënne Vaessen. Laatstgenoemde kwam als winner uit het duel. De eerste kans voor de Waalwijkers kwam van de voet van Quasten, maar hij vond de handen van Plattel. Even later kon Seys het eerste doelpunt op het scorebord zetten, maar zijn bal belandde na een voorzet van Hansson in het zijnet. Het doelpunt voor Almere City leek mede door de vele mogelijkheden via onder ander Solari in de lucht te hangen. Uiteindelijk wist Niek Vossebelt deze avond de score te openen. Een afvallende bal uit een hoekschop werd door Efmorfidis opnieuw ingebracht, waarna Mirani de bal voor de voeten van Vossebelt legde. De middenvelder verschalkte vervolgens Vaessen, waardoor RKC met een 1-0 achterstand de rust inging. 

Aan het begin van de tweede helft bleven Hans Mulder en Ezra Walian achter in de kleedkamers. Zij werden vervangen door Jari Koenraat en Anas Tahiri. Zij zorgde voor extra aanvallende impuls, waardoor RKC het balbezit naar zich toe trok. Een kwartier voor tijd betaalde dit zich uit in de gelijkmaker. Aanvaller Jari Koenraat wist op schitterende wijze de 1-1 tegen de touwen te werken. Na een voorzet van Seys nam Koenraat de bal met een halve omhaal vol op de pantoffel. 

Lang kon RKC Waalwijk niet genieten van deze verdiende gelijkmaker. Nog geen vijf minuten later lag de bal aan de andere kant in het netje. Na een voorzet van Calcan was het opnieuw Vossebelt die de bal achter Vaessen schoot. In de laatste minuten van het duel speelde RKC Waalwijk alles of niet en loerde de thuisploeg op de counter. RKC Waalwijk stond na 90 minuten met lege handen en moest de punten in Almere laten: 2-1. 


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Gaari, Lammers (86. Van Weert), Quasten, Baggerman, Hansson, Mulder (46. Koenraat), Bergkamp, Seys, Walian (46. Tahiri)

Wisselspelers: Zielschot, Ndefe, Rienstra, Vermeulen, Meulensteen

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Almere City FC
Plattel, Van Vlerken, Hammouti (77. Blackson), Receveur, Vossebelt, Soleri, Mirani, Seck, Calcan (86. Ahannach), Loen, Efmorfidis (66. Kip)

Wisselspelers: Grim, Kramer, Blackson, Ahannach, Kip, Francis, Luckassen, Krant

Hoofdcoach: Santoni

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.