Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

RKC Waalwijk
3 - 1

MVV Maastricht
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 7 december, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 2023
25. Schroijen
37. Dylan Seys
50. Ippel
50. Melle Meulensteen
73. Lavalee
75. Kevin Vermeulen
78. Van den Hurk
87. Emil Hansson

Fraaie 3-1 overwinning houdt drie punten in Waalwijk

Rug rechten en vol voor de drie punten gaan; dat was de intentie voor de wedstrijd van vanavond. In de eerste helft speelden de Geelblauwen aardig voetbal en ging het dankzij Seys met een 1-0 voorsprong rusten. Vermeulen verdubbelde in het tweede bedrijf de score, alvorens MVV wat terug deed. Het slotakkoord was voor Hansson die de eindstand bepaalde op 3-1!

Trainer Fred Grim moest noodgedwongen een aantal mutaties doorvoeren. Darren Maatsen, die ziek was, en de geblesseerde Roland Bergkamp werden vervangen door Daan Rienstra en Dylan Seys.

De beginfase van de wedstrijd was voor ons RKC Waalwijk. Het kreeg via Dylan Seys na 30 seconden al een aardige mogelijkheid om de scoren te openen. Keeper Koopmans redde op de doelpoging van de RKC’er. Niet veel later was het opnieuw Seys die voor het doel van MVV verscheen. Ditmaal gleed de Belg bij zijn poging weg. Langzamerhand kwamen de Maastrichtenaren in de wedstrijd en kregen ook zij mogelijkheden. Van den Hurk had de beste kans namens de Limburgers, maar hij mistte het doel. Driemaal is scheepsrecht wordt vaak gezegd. Voor Seys gold dit spreekwoord vanavond ook. Met een fraaie actie draaide hij Gunst dol en schoot de bal knap in de korte hoek (1-0). Doordat Kevin Vermeulen zijn poging naast zag gaan, ging ons RKC met een 1-0 voorsprong rusten.

MVV ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Tot echt grote gevaren voor het doel van Vaessen leidde dit niet. Aan de andere kant van het veld kreeg Hansson een opgelegde kans. Seys gaf een prima voorzet, waarna Emil net naast het doel schoot. Minuten later was het opnieuw Hansson met een kans. Ditmaal wilde hij de keeper stiftend passeren, maar Koopmans stond goed opgesteld. Een uittrap van Vaessen belandde bij Hansson, die zijn man prima uitspeelde om vervolgens goed het overzicht te houden. Zijn pass vond Vermeulen, die hier wel raad mee wist; 2-0. MVV deed niet veel later via Van den Hurk wat terug. Na een voorzet van Lavalee eindigde zijn kopbal in het netje. Hierna golfde het spel op en neer. Beide ploegen kregen kansen om opnieuw te scoren. In de counter maakte Hansson de 3-1 van de avond. Een één-tweetje tussen Hansson en Seys zorgde ervoor dat de eerstgenoemde gemakkelijk binnen kon tikken. Een mooie 3-1 overwinning voor de Geelblauwen was een feit!


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Quasten,Van Weert, Meulensteen, Hansson (90. Bakari), Mulder, Rienstra (84. Lammers), Vermeulen, Seys (90. Koenraat), Tahiri

Wisselspelers: Drost, Zielschot

Hoofdcoach: Grim

Opstelling MVV Maastricht
Koopmans, Lavalee, Gunst (70. Golpek), Ippel, Van den Hurk, Schroijen, Deom, Kostons (83. Abubakar), Mares, Houben, Vermijl (21. Moustafa)

Wisselspelers: Van Meurs, Martina, Deusings, Golpek, Moustafa, Everaers, Abubakar, Mbuyamba

Hoofdcoach: Elsen

Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.