Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

RKC Waalwijk
4 - 1

Jong Ajax
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 18 januari, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Alex Bos - Toeschouwers: 3039
22. Sylla Sow
29. Anas Tahiri
31. Sylla Sow
35. Stijn Spierings
59. Dylan Seys
68. Bakboord
71. Botman
86. Stijn Spierings

RKC Waalwijk walst over Jong Ajax heen!

RKC Waalwijk heeft vanavond een ruime zege geboekt op Jong Ajax. De Waalwijkers wisten de hoofdstedelingen met 4-1 te verslaan en waren na de eerste helft al in veilige haven klaar. Binnen een tijdsbestek van slechts twaalf minuten tekenden de Geelblauwen voor liefst vier treffers.

Ons RKC begon met haar drie winteraankopen in de basis. Kees Heemskerk maakte, vanwege de schorsing van Etienne Vaessen, zijn debuut onder de lat. Sylla Sow en Stijn Spierings kwamen tegen TOP Oss al in actie, maar maakten vanavond hun debuut in het Mandemakers Stadion.

Beide ploegen begonnen georganiseerd aan het duel. Voetballend probeerden de ploegen elkaars defensie uit elkaar te spelen. Hierdoor werden er in de eerste twintig minuten weinig grote kansen gecreëerd. Dylan Seys en Stijn Spierings probeerden het beiden van afstand, maar de pogingen waren niet scherp genoeg om doelman Issam El Maach te passeren.

Echter bleek dit de stilte voor de storm. Na twintig minuten waren de Waalwijkers werkelijk ontketend. Emil Hansson gaf een perfecte steekpass op Sow. Hij nam de bal goed mee en verraste El Maach met een schot in de korte hoek. Enkele minuten later was het de beurt aan Anas Tahiri. Vanaf de rechterkant van het zestienmetergebied ontving hij de bal van Seys en volleerde de middenvelder prachtig in de rechterbovenhoek.

Jong Ajax werd door RKC gedwongen om al vroeg een offensief te starten. De hoop op een comeback werd daarentegen al in de eerstvolgende aanval aan flarden geschoten. Het was wederom Sow die de Ajax-defensie te machtig was. Met zijn tweede van zijn avond zette hij de 3-0 op het scorebord. Hiermee was het nog altijd niet gedaan. Hansson legde de bal terug naar Spierings die de bal aannam op de rand van het strafschopgebied. De aanvallende middenvelder kapte de bal achter zijn standbeen langs en schoot overtuigend met links raak: 4-0 na een ruim half uur. Seys kreeg vervolgens nog twee goede mogelijkheden om de 5-0 op het scorebord te zetten. Zijn schoten vlogen echter allebei rakelings naast. RKC verwende het aanwezige publiek op een spectaculaire eerste helft en kon zeer tevreden richting de kleedkamer.

RKC trok zich in het tweede bedrijf wat verder terug op de eigen helft en probeerden met de snelheid voorin de score verder uit te breiden. Jong Ajax probeerden het de Waalwijkers lastig te maken. RKC bleek echter zeer solide en gaf ook in het begin van de tweede helft weinig weg. De Amsterdammers waagden via Teun Bijleveld en Dani de Wit een paar pogingen van afstand, maar werden nauwelijks gevaarlijk. Na een uur spelen was het de beurt aan RKC’s derde nieuweling om zich te onderscheiden. Met een goede redding in de korte hoek en een katachtige redding op de daaruit voortgekomen hoekschop hield Heemskerk vooralsnog zijn doel schoon.  

In de 72e minuut deed Jong Ajax dan toch iets terug. Uit een hoekschop kopte Sven Botman de bal met een boogje over Heemskerk heen. Toch wisten de Amsterdammers verder geen vuist meer te maken. Via Victor Jensen werd het nog één keer gevaarlijk, maar wederom stond de Waalwijkse goalie goed opgesteld. In de laatste paar minuten waren het de Waalwijkers die het de meeste aanspraak maakten op een extra doelpunt. Sow brak snel uit, maar de uitblinkende spits bleek net niet in staat om zijn derde van de avond binnen te schieten. Ook de ingevallen Darren Maatsen had nog een grote mogelijkheid om de score uit te breiden, alleen de aanvaller verzuimde om een hoek te kiezen. Met deze overwinning op de Amsterdammers heeft RKC nog altijd geen enkel punt verloren na de winterstop. Met zes punten uit twee duels gaat ons RKC met zelfvertrouwen richting de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.


Opstelling RKC Waalwijk
Heemskerk, Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten, Rienstra (73. Mulder), Spierings, Tahiri, Seys (73. Maatsen), Sow (90+3. Bergkamp), Hansson

Wisselspelers: Walian, Bakari, Zielschot, Lammers, Ndefe

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Jong Ajax
El Maach; Dest, Schuurs, Botman, Bakboord (69. Solomons); De Wit, Jensen, Gravenberch; Danilo, Ekkelenkamp (46. Bijleveld), Lang (46. Kühn)

Wisselspelers: Van Bladeren, Bakker, Ter Heide, Nunnely, Bijleveld, Kühn, Ylätupa, Solomons

Hoofdcoach: Michael Reiziger

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.