Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

RKC Waalwijk
4 - 1

FC Twente
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 1 april, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Christiaan Bax - Toeschouwers: 3200
14. Mario Bilate
33. Hans Mulder
38. Daan Rienstra
43. Dylan Seys
64. Cantalapiedra
75. Oosterwijk
86. Ricardinho (e.d.)
90. Darren Maatsen

Team RKC boekt klinkende overwinning op koploper FC Twente: 4-1

RKC Waalwijk heeft vanavond keihard uitgehaald tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. In het eigen Mandemakers Stadion waren de Geelblauwen met 4-1 te sterk, waardoor de Waalwijkers een einde maakten aan de ongeslagen reeks van de Tukkers die sinds begin december werd ingezet.

RKC begon ten opzichte van het uitduel tegen Jong PSV met drie wissels in haar basiself. Gigli Ndefe verving Paul Quasten op de linksbackpositie. Henrico Drost maakte plaats voor Hans Mulder en tot slot verving Mario Bilate Anas Tahiri, waardoor Sylla Sow een linie terugzakte. In de openingsfase waren beide ploegen aftastend. Er werden aan weerszijden kleine speldenprikjes uitgedeeld, maar grote kansen kwamen er niet.

Na een kwartier werd de wedstrijd echter opengebroken. Dylan Seys ontving de bal aan de rechterflank, kapte goed naar binnen en leverde een messcherpe voorzet af. Spits Mario Bilate kopte de bal vervolgens hard achter Joel Drommel: 1-0! De Waalwijkers kwamen hiermee vroeg op de gewenste voorsprong. De Tukkers werden binnen twee minuten alweer gevaarlijk via een kopbal van Fred Friday. Echter stond Etienne Vaessen goed opgesteld en wist de bal klemvast te pakken. De doelman was sowieso in bloedvorm, gezien zijn reddingen op kansen van Jari Oosterwijk en Aitor Cantalapiedra.

Na het snelle druk zetten van FC Twente zou RKC de wedstrijd alweer snel onder controle krijgen. De thuisploeg werd al snel gevaarlijk door een puntertje van Seys, maar zijn inzet ging naast. Daarna was het de andere Waalwijkse flankspeler, Emil Hansson, die de Twentse defensie te machtig was. Na een goede actie gaf de Zweed de bal richting Stijn Spierings, maar laatstgenoemde gaf de bal onvoldoende kracht.

FC Twente moest goed combineren om de goedgeorganiseerde Waalwijkse defensie te ontregelen. Via een snelle dubbele één-twee tussen Cantalapiedra en Espinosa was de ploeg nog dichtbij de gelijkmaker. Wederom bleek Etienne Vaessen met een knappe redding als sterkste uit de strijd te komen. Hoe belangrijk deze redding was bleek even later. RKC zocht de aanval door de as van het veld. De bal kwam voor de voeten van Dylan Seys en hij dacht niet na. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor hij zijn oud-werkgever op een 2-0 achterstand zou zetten. Dit zou tevens de ruststand betekenen, waardoor de RKC en neutrale toeschouwer kon genieten van deze open wedstrijd.

In de tweede helft kwam de thuisploeg wederom met het eerste wapenfeit. De ploeg werd gevaarlijk via Sylla Sow, maar dit zou niet het gewenste resultaat opleveren. De Tukkers zouden op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, waar RKC middels snel combinatieveld op het middenveld de open ruimtes probeerde te vinden. Het duurde lang voordat de tweede helft hetzelfde amusement op zou leveren als de eerste. RKC stond goed georganiseerd waarmee de bezoekers moeite hadden om er doorheen te voetballen. Veelvuldig werd Fred Friday gezocht in de hoop dat hij de bal succesvol zou verlengen, maar dit recept kende echter geen succes.

Halverwege de tweede helft kregen de bezoekers dan toch de aansluitingstreffer. Jari Oosterwijk wist door te breken aan de rechterflank. Hij trok de bal goed voor, waarna Cantalapiedra succesvol de bal achter Vaessen werkte. Het verschil was weer teruggebracht tot één. Na de aansluitingstreffer was het te verwachten dat het spelbeeld zou veranderen. FC Twente probeerde door te drukken op jacht naar de gelijkmaker. Echter was het juist de thuisploeg die met name aanzette om het verschil weer naar twee doelpunten te krijgen. Zo was Seys met een goede actie gevaarlijk aan de rechterkant. Zijn inzet zou echter getoucheerd worden door een Twents been, waardoor de poging eenvoudig te keren was door Joel Drommel.

De Geelblauwen toonden in de slotfase erg veel karakter. De mannen van Fred Grim werden in het laatste kwartier allereerst gevaarlijk via een hard schot in de korte hoek van Sow. Even later was het Juriën Gaari die met een uitstekende poging het Twentse doel onder vuur nam. Bij beide pogingen stond Drommel goed opgesteld en wist met sterke reflexen de Tukkerse hoop levend te houden. Fred Grim zag kans om met Darren Maatsen nog meer aanvallend arsenaal toe te voegen aan Waalwijkse zijde. Met succes zo bleek niet veel later. De flankspeler werd diep gestuurd door Hansson. Maatsen gaf de bal scherp voor, waar Ricardinho niet op gerekend had. Laatstgenoemde zou de bal ongelukkig in eigen doel werken, waarmee de hoop op een punt gevlogen was.

Dat Maatsen ook vanavond zijn status als supersub onderstreepte werd enkele minuten later wederom duidelijk. Nadat Twente balverlies leed kwam de bal terecht bij de aanvaller. Hij bleef rustig toen hij oog in oog stond met Drommel en verschalkte de doelman. Hiermee zette RKC uiteindelijk een fantastisch resultaat neer tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie: 4-1.

RKC bedankt haar supporters voor alle steun vanavond en ziet u graag allemaal weer terug op vrijdag 19 april wanneer FC Dordrecht op bezoek komt. Kaarten zijn te koop via de online verkooppunten en in de Fanshop.

Aankomende vrijdag gaan de Geelblauwen er alles aan doen om dit succes een vervolg te geven in Kerkrade. Dan staat de wedstrijd tegen Roda JC op het programma. Kaarten zijn te koop in de Fanshop in het Mandemakers Stadion.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Meulensteen, Mulder, Ndefe, Rienstra, Spierings, Sow (89. Van Weert), Seys (72. Baggerman), Bilate (84. Maatsen), Hansson

Wisselspelers: Heemskerk, Zielschot, Drost, Quasten, Tahiri, Walian

Hoofdcoach: Grim

Opstelling FC Twente
Drommel, Ricardinho, Cantalapiedra (72. Zekhnini), Espinosa, Smith, Gonzalez, Van der Heyden (65. Vuckic), Oosterwijk, Bijen, Van der Lely (82. Assaidi), Friday

Wisselspelers: Schenk, Assaidi, Vuckic, Zekhnini, De Lange, Brondeel, Roemeratoe, Hamdaoui

Hoofdcoach: Marino Pusic

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.