Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Roda JC Kerkrade
0 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 5 april, 20:00 uur - Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Scheidsrechter: Clay Ruperti - Toeschouwers: 5955
45. Juriën Gaari
75. Engels
90. Paul Quasten
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC deelt punten met Roda in doelpuntloos gelijkspel

RKC Waalwijk heeft op bezoek bij Roda JC doelpuntloos gelijkgespeeld. In het schaakduel kenden beide ploegen moeite om de tegenpartij de wil op te leggen. De kansen die ontstonden werden niet verzilverd, waardoor uiteindelijk een punt mee naar Brabant wordt genomen.

RKC begon ten opzichte van het duel tegen FC Twente met twee wijzigingen aan het duel. Henrico Drost en Paul Quasten keerden terug in de basis. Tevens stond Mario Bilate wederom in de spitspositie, waardoor en Sylla Sow hierdoor een linie terug zou zakken. In de openingsfase waren beide ploegen slordig in balbezit. Na vijf minuten kwam het eerste gevaar van de wedstrijd. Livio Milts haalde vanaf een meter of twintig uit, maar zijn schot vloog over.

Na tien minuten kregen beide ploegen een grote mogelijkheid om de wedstrijd open te breken. Eerst gaf Jannes Vansteenkiste namens de thuisploeg een goede diepe bal op Mario Engels. Hij kapte zijn directe tegenstander uit. Zijn poging in de korte hoek werd echter gekeerd door Etienne Vaessen. RKC kreeg via Bilate een minuut later de kans om op voorsprong te komen. Een goede voorzet vanaf rechts van Stijn Spierings werd door de spits richting doel gewerkt, maar de onderkant van de lat zou een doelpunt voorkomen.

Gedurende het duel werd RKC langzaamaan de betere ploeg. Ondanks dat grote mogelijkheden uitbleven deelde RKC de meeste speldenprikken uit. Na een klein half uur was Bilate nog het dichtste bij een treffer. Seys zette de aanval op met een heerlijke dribbel door de as van het veld. Hij gaf de bal aan Emil Hansson die met een voorzet Bilate wist te bereiken, maar zijn kopbal miste scherpte en ging voorlangs.

De overige speeltijd van de eerste helft zou in evenwicht blijven. De ploegen wisselden het balbezit af, maar echt grote mogelijkheden bleven uit. Het enige hoogtepunt in het restant van de eerste helft was het massale applaus voor de dinsdag overleden Roda-supporter Ron Woldinga. Het Parkstad Limburg Stadion gaf een massaal applaus in de 35e minuut. Ook de meegereizde RKC-supporters lieten van zich horen door mee te klappen en 'You’ll Never Walk Alone' ten gehore te brengen, wat op positieve reacties kon rekenen van de Roda-aanhang. Zodoende gingen beide ploegen doelpuntloos aan de thee.

In de tweede helft probeerden beide teams het overwicht te krijgen in de wedstrijd. Mohamed El Makrini schoot namens de thuisploeg, maar zijn poging zou aan de verre paal voorbij gaan. RKC werd voor het eerst gevaarlijk uit een corner via Bilate, maar zijn kopbal werd bij de tweede paal weg gehaald. Roda zou hierna snel counteren, maar aanvoerder Drost wist uiteindelijk schade te voorkomen.

Beide ploegen hadden moeite echt grip op de wedstrijd te krijgen. Zo werden er over en weer wat kansen gecreëerd, maar lukte het zowel Roda als RKC niet een vuist te maken. Seys had een goede dribbel in huis, waarna hij naar binnen zou kappen en het doel van de Koempels onder vuur nam. Tom Muyters wist zijn inzet echter goed te pareren. Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg dé kans van de wedstrijd om de score te openen. Een hoge bal kwam via een RKC-hoofd voor de voeten van Souren terecht. Hij stond oog in oog met Vaessen, maar wist de Waalijkse goalie vanaf een meter of vijf niet te passeren. 

RKC had gedurende de wedstrijd moeite om de compacte Roda-defensie te doorbreken. Aan weerszijden kregen de ploegen wel kansen, maar deze ontstonden veelvuldig op spontane wijze. In de absolute slotfase kregen zowel Roda als RKC nog de mogelijkheid om een overwinning over de streep te trekken. Aan allebei de kanten zouden de doelmannen een nederlaag weten te voorkomen. Bij een vrije trap van Roda schoot de bal gevaarlijk door, maar na de bal kortstondig los te laten wist Vaessen de bal te klemmen. Aan Waalwijkse zijde werd de ingevallen Ezra Walian nog gevaarlijk. Met een schot vanaf de rand van de zestien wist Muyters een tegentreffer te voorkomen. Ook bij een goede inzet van Hansson voorkwam Muytens een late Waalwijkse zege. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. RKC dankt haar meegereisde supporters voor de steun!

Op 12 april staat de volgende wedstrijd in de agenda. Dan reizen de Geelblauwen af naar Wijdewormer voor het treffen met Jong AZ. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar in de Fanshop in het Mandemakers Stadion.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten, Rienstra, Spierings, Sow (30. Tahiri), Seys (85. Walian), Bilate (78. Maatsen), Hansson

Wisselspelers: Heemskerk, Zielschot, Ndefe,Van Weert, Baggerman

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Roda JC Kerkrade
Muyters, Schlösser, Dijkhuizen (90. Loshaj), Keulen, Vansteenkiste, Souren (82. Djim), Verburgh, El Makrini, Milts, Remans, Engels

Wisselspelers: Novakovic, Mertens, Väyrynen, Van Velzen, Loshaj, Djim, Jap Tjong, Flapper, Senden

Hoofdcoach: Eric van der Luer

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.