Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

RKC Waalwijk
0 - 3

FC Den Bosch
Keuken Kampioen Divisie, SCC / CC wedstrijd
Vrijdag 6 februari, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Erwin Blank
36. Statie
49. Thomassen
77. Mols
87. van der Sande
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk loopt tegen een nederlaag aan tegen FC Den Bosch

RKC Waalwijk heeft gisteren in eigen huis met 0-3 verloren van FC Den Bosch. De Geelblauwen kwamen in de eerste helft op voorsprong, maar de goal van Malcolm Esajas werd om onbegrijpelijke reden afgekeurd. Kort na de rust kwamen de Geelblauwen op achterstand door een blunder van doelman Arjan van Dijk. De Waalwijkers bleken daarna niet meer bij machte om het tij te keren.

Sterk begin FC Den Bosch
De Brabantse hoofdstedelingen openden de wedstrijd sterk en zetten vroeg druk op de Geelblauwen. Er werd hoog op de helft van RKC Waalwijk gevoetbald en de formatie van Martin Koopman had moeite om zich onder de druk uit te voetballen. In de 11e minuut ontstond toch de eerste kans voor RKC Waalwijk. Arsenio Valpoort ging in het strafschopgebied naar de grond, maar arbiter Blank oordeelde dat er niets aan de hand was en liet verder spelen. Hierna volgde een sterke periode voor de ploeg van de vers aangestelde trainer René van Eck. Zijn formatie plaatste een aantal doelpogingen kort achter elkaar, maar doelman van Dijk liet zich niet passeren.

Afgekeurd doelpunt
In de 36e minuut viel de bal via een van-richting-veranderde vrije trap voor de voeten van Malcolm Esajas. Hij twijfelde niet en haalde uit vanaf een meter of 18 en schoot de bal spectaculair tegen de touwen. Het Mandemakers Stadion veerde op en vierde feest, maar het doelpunt werd om een onbegrijpelijke reden afgekeurd. 

De tweede helft
In de tweede helft kwam RKC Waalwijk gretig uit de kleedkamer. Het spelbeeld van de eerste helft, waarin de Geelblauwen moeite hadden om onder de druk van FC Den Bosch uit te voetballen, was nu volledig omgedraaid. Met name vanaf de vleugels kwam veel dreiging; Arsenio Valpoort en Ismaïl Yildirim passeerden regelmatig hun directe tegenstander waardoor de Bosschenaren meer en meer onder druk kwamen te staan. Juist in deze periode van de wedstrijd, waarop het lijkt dat RKC Waalwijk de wedstrijd onder controle heeft, gebeurt er in de 49e minuut iets ongelukkigs. Een op het oog eenvoudig te pareren doelpoging van Jordy Thomassen wordt door doelman Van Dijk verkeerd ingeschat en belandt via de handen van Van Dijk in de goal.

FC Den Bosch loopt weg
De openingstreffer geeft het opgebouwde vertrouwen van de RKC´ers een, naar later blijkt, onherstelbare deuk. De ploeg verliest de grip op het duel en de Bosschenaren komen in de 76e minuut op 0-2. Aanvaller Mols promoveert een voorzet vanaf de flank tot doelpunt. De inmiddels ingevallen en debuterende Josemar Makiavala is enkele minuten later dicht bij de aansluitingstreffer, hij kopt een vrij bal van dichtbij echter voorlangs. De 3-0, welke werd gemaakt door Van der Sande, komt tot stand na slap verdedigen van Seedorf en Verkoelen. De aanvaller kan dichtbij intikken nadat beide verdedigers betrekkelijk eenvoudig werden uitgespeeld en hij de bal panklaar voorgelegd kreeg.

De Waalwijkers krijgen maandag de kans om de zure smaak van deze vervelende week van zich af te spelen. In het eigen Mandemakers Stadion neemt de equipe van trainer/coach Martin Koopman het op tegen De Graafschap. Deze wedstrijd vangt aan om 20.00 uur en tickets zijn tot voor aanvang van het duel verkrijgbaar in de RKC Waalwijk Fanshop.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk,Van Mosselveld, Seedorf, Verkoelen,Van Weert,Van Arnhem, van Zeelst, Esajas, Opoku Bernadina (72. Makiavala), Valpoort, Yildirim

Wisselspelers: Martina, Jungschläger, Deckers, den Hartog, Wormgoor, Salhi

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling FC Den Bosch
Heemskerk (K); Hofstede, Rutten, van Huijgevoort; Lurling (A), Maguire, Belterman, Statie; Thomassen, Mols (90. Edoardo Ceria), van der Sande

Wisselspelers: Appels (K); Penna, Tahapary; Kabashi, Boulghalgh; Ceria

Hoofdcoach: Rene van Eck

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.