Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

RKC Waalwijk
4 - 4

Jong Ajax
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 20 februari, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 2500
10. Elton Acolatse
18. Sam Hendriks
23. Leeroy Owusu
23. Leeroy Owusu
25. Peter Jungschläger
27. Malcolm Esajas
32. Queensy Menig
38. Collin Seedorf
40. Collin Seedorf
43. Fabian Sporkslede
75. Andre Onana
78. Simon van Zeelst
81. Django Warmerdam
90. Simon van Zeelst
90+6. Marvin Höner
90+6. Peter Jungschläger
Kaarten Verslag Foto's Video's

Strijdend RKC Waalwijk knokt zich in extremis naar gelijkspel

RKC Waalwijk heeft zich na een belabberde start verdienstelijk terug geknokt naar een 4-4 gelijkspel tegen Jong Ajax. Jong Ajax speelde het grootste deel met tien man, nadat Fabian Sporkslede in de eerste helft reeds eerder de kleedkamer op mocht zoeken. Gesteund door een fanatiek publiek tekende Simon van Zeelst in de 94e minuut uiteindelijk voor de dikverdiende gelijkmaker.

De Geelblauwen kenden een ronduit belabberde start van het duel. Het veldoverwicht dat Jong Ajax vanaf de eerste minuut hadden vertaalde zich na tien minuten al in de eerste goal aan Amsterdamse Zijde. Elton Acolatse liet doelman Arjan van Dijk kansloos met een mooie plaatste de bal bekeken in de rechterbovenhoek. Slechts 8 minuten later lag de tweede bal achter Van Dijk, ditmaal was Sam Hendriks de doelpuntenmaker. In de 23e minuut bleek een nieuwe nachtmerrie in de maak, want Leeroy Owusu schoot de bal vanuit een vrije trap binnen. In tegenstelling tot voorgaande thuiswedstrijd rechtte de Waalwijkers echter de rug, Peter Jungschlager was het eindstation van een goede Waalwijkse aanval en tekende voor de 1-3 in de 25e minuut.

Het doelpunt van Jungschlager luidde een periode van goed voetbal en veldoverwicht van de Geelblauwen in. Het was echter niet een tweede doelpunt van de Waalwijkers wat hieruit voortvloeide, maar de 1-4 van Jong Ajax. Een afgeslagen corner, waar een duidelijke handsbal in de zestien aan voorafging, lag binnen vijf bal contacten aan de andere kant in het netje. Queensy Menig was het eindstation van een venijnige counter. Slechts zes minuten later kopte Collin Seedorf uit een hoekschop de 2-4 tegen de touwen. Zes doelpunten in 38 minuten bleek 4 minuten later nog niet al het spektakel van de eerste helft. Fabian Sporkslede beging op de middelijn een overtreding op Malcolm Esajas. Gesteld moet worden dat het geen overdreven zware overtreding betrof, echter arbiter Gerrets bestrafte de overtreding van de middenvelder met de rode kaart.

Na de theepauze kennen de Geelblauwen een sterke opening. De formatie van interim trainer Erwin van Breugel wil zichtbaar de man-meersituatie uitbuiten en zet Jong Ajax steeds meer onder druk. Het resulteert in een aantal doelpogingen en gevaarlijke situaties, waaronder een geclaimde handsbal in het zestien meter gebied van de hoofdstedelingen. De arbiter wuifde het incident echter weg. Rond de 60e minuut vinden er wissels aan beide kanten plaats. Van Breugel wisselt aanvallend, hij haalt aanvoerder van Mosselveld naar de kant, die aangeslagen op het veld bleef liggen na een duel, en brengt voor hem Josemar Makiavala. Het resulteerde in meer druk op de verdediging van Jong Ajax en dit ging de ploeg van trainer Ulderink niet in de koude kleren zitten. Doelman Onana (en later ook Warmerdam) kregen beide de gele kaart getoond wegens tijdrekken.

In de 76e minuut ontstond er een grote kans op de aansluitingstreffer. Ismaïl  Yildirim kreeg de bal op een goede positie voor zijn linkerbeen. Hij schoot de bal echter rakelings naast. Maxim Deckers kreeg ook nog een goede kans, maar ook hij was net niet trefzeker genoeg. Het publiek veerde echter op en kreeg weer vertrouwen in de ploeg. Dit deed de Geelblauwen goed, want na een serie van corners is het uiteindelijk Simon van Zeelst die in de 78e’ minuut de aansluitingstreffer binnenkopt.

Het resulteerde in een knotsgekke slotfase waarin Ajax de definitieve beslissing op de schoen had liggen. In een 1 op 1 duel met doelman van Dijk was de afronding namens de beloften uit Amsterdam echter net niet zuiver genoeg; de paal stond de beslissing in de weg. In de blessuretijd, die 5 minuten bedroeg, werd er alles op alles gespeeld en de Geelblauwen drongen nadrukkelijk aan op de gelijkmaker. Op de tribunes voelde men ook dat een gelijkspel haalbaar was. Diep in blessuretijd ontstaat er, wederom na een corner, een scrimmage voor het doel van Onana en het is uiteindelijk weer Simon van Zeelst die de bal binnenwerkt, waardoor RKC Waalwijk een meer dan dik verdiend punt uit de strijd heeft weten te slepen!


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Coster,Van Mosselveld (67. Makiavala), Verkoelen, Seedorf (62. Wormgoor), Deckers, Jungschläger, van Zeelst, Salhi, Esajas, Maria (45. Yildirim)

Wisselspelers: Martina, Valpoort, Wielinga, den Hartog

Hoofdcoach: Van Breugel

Opstelling Jong Ajax
Andre Onana, Leeroy Owusu, Damon Mirani, Damian van Bruggen, Django Warmerdam; Fabian Sporkslede, Robert Muric (45. Terry Lartey-Sanhieze), Danny Bakker; Sam Hendriks, Queensy Menig (61. Marvin Höner), Elton Acolatse (82. Milan Vissie)

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.