Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 1

FC Emmen
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 20 maart, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Allard Lindhout - Toeschouwers: 2150
10. Malcolm Esajas
42. Arsenio Valpoort
42. Said Bakkati
50. Frank Olijve (c
Kaarten Verslag Foto's Video's

Gebalanceerd RKC Waalwijk blijft derde thuisduel op rij ongeslagen

Het duel tussen RKC Waalwijk en FC Emmen is gisterenavond geëindigd in een 1-1 gelijkspel. In een wisselvallig duel bleven de Waalwijkers betrekkelijk eenvoudig op de been tegen de doorgaans makkelijk scorende Emmenaren. De puntendeling was uiteindelijk een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.

Bij de Waalwijkers stond doelman Ralph Vos voor de tweede achtereenvolgende keer in het doel. Vos speelde een solide wedstrijd. De doelman werd in een weinig verheffende openingsfase slechts één keer op de proef gesteld, maar een afstandsschot bleek een gemakkelijke prooi. Aan Waalwijkse zijde leverde het eerste gevaar direct een doelpunt op. Een voorzet van Arsenio Valpoort werd door Bakkati tot corner verwerkt. De daaropvolgende hoekschop belande in de kluts voor de voeten van Malcolm Esajas. De nummer 11 van de Geelblauwen handelde snel en tekende voor zijn tweede treffer in evenzoveel duels.

Na de openingstreffer bleef het duel geruime tijd in balans. Beide partijen probeerden te combineren, maar echte kansen ontstonden er bijna niet. Tot de 38e minuut, toen Boy Deul besloot om vanuit de tweede lijn te schieten. Het aluminium stond de gelijkmaker in de weg; het schot ging via de lat over. Enkele minuten later stond het doel wederom in de weg, toen een inzet van de Emmenaren vanuit een corner tegen de paal werd geschoten. Vlak voor de rust zette Ismaïl Yildirim nog goed druk op de laatste linie van de bezoekers, wat resulteerde in balbezit en een 1-op-1 situatie met doelman Meerits. De keeper was echter alert en voorkwam met een adequate ingreep dat de marge werd verdubbeld.
Na de rust zette de formatie van Joop Gall iets meer aan en gingen zij direct op zoek naar de gelijkmaker. De tactiek van de Emmenaren sloeg aan, want in de 50e minuut kwamen zij langszij. Doelman Ralph Vos had maar een half antwoord op een strak ingekopte voorzet, waardoor de bal voor de voeten van Frank Olijve kwam. De aanvoerder van Emmen benutte het buitenkansje en tekende voor de 1-1 in, naar wat later bleek, overduidelijke buitenspelpositie.

Na de gelijkmaker vlakte de wedstrijd wat af, slechts in de slotfase ontstonden er nog enkele kansen voor beide ploegen. Zowel doelman Vos als Meerits hielden hun goal verder schoon, waardoor de 1-1 stand op het scorebord stond na 90 minuten.
Het komende weekeinde wordt er niet gevoetbald in competitieverband vanwege het interlandweekend. Voor de ploeg van Peter van den Berg komt dit niet verkeerd, diverse spelers hadden zichtbaar last van kleine pijntjes waardoor de ploeg de batterij nu wat langer op kan laden voor de laatste fase van de competitie, waarin het verlaten van de laatste plaats de doelstelling is.

Aanstaande donderdag, om 12.00 uur, spelen de Geelblauwen in het eigen Mandemakers Stadion een oefenwedstrijd tegen buurman FC Den Bosch. De week erna reizen de Geelblauwen af naar Almere voor de ontmoeting met Almere City FC.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Coster, Verkoelen, Wormgoor,Van Weert, van Zeelst, Salhi, Deckers, Esajas (45. Opoku Bernadina), Yildirim (75. Martina), Valpoort

Wisselspelers: Van Mosselveld, Maria, Seedorf, Wielinga

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Emmen
Marko Meerits, Said Bakkati, Luis Pedro, Tim Siekman, Frank Olijve (c), Alexander Bannink (86. Jurjan Mannes), Roland Bergkamp, Cas Peters (86. Leandro Resida), Marcel Seip, Boy Deul, Niek Vossebelt

Wisselspelers: Soufiane Laghmouchi, Elson Do Rosario Almeida, Jurjan Mannes, Leandro Resida, Wesley de Ruiter, Henk Bos, Cedrino Misidjan

Hoofdcoach: Joop Gall

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.