Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Achilles '29
0 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 10 april, 20:00 uur - Sportpark De Heikant, Groesbeek
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf - Toeschouwers: 1000
10. Simon van Zeelst
19. Worm
61. Wiafe
68. Sandro Calabro (p)
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk boekt zwaarbevochten zege op bezoek bij Achilles’29

Op een erg matig en zwaar bespeelbaar veld heeft RKC Waalwijk gisteren haar tweede achtereenvolgende uitoverwinning behaald. In een weinig onderhoudend duel, waarin het vooral in de slotfase voor de Waalwijkers nog billenknijpen was, bleek een prima afgeronde strafschop van Sandro Calabro voldoende om met drie punten in de tas te vertrekken uit Groesbeek.

Vooral de eerste helft van het duel kenmerkte zich voornamelijk door matig positiespel en weinig kansen aan zowel Groesbeekse als Waalwijkse zijde. Een licht veldoverwicht van Achilles’29 resulteerde voornamelijk in balbezit op de helft van RKC Waalwijk, maar het was RKC dat het meest dichtbij een treffer was. Malcolm Esajas, de laatste weken goed op dreef met zijn spel, onderschepte een opbouw en kreeg in de combinatie met Van Zeelst de kans om de 0-1 aan te tekenen. Zijn geplaatste schot werd echter ternauwernood geblokt door een Groesbeeks been waardoor deze over de lat heen vloog.

In het tweede bedrijf van het duel kwam de wedstrijd meer tot leven. Een overtreding op de rand van de zestien van Malcolm Esajas resulteerde in een vrije trap voor Achilles’29. Van Steen plaatste de bal buiten bereik van doelman Vos prachtig in de verre hoek, maar het aluminium behoedde de Waalwijkers van een achterstand. De bal kaatste via de onderkant van de lat terug het veld in. Slechts enkele minuten later was het Rutger Worm die een levensgrote kans op de 1-0 onbenut liet door een strakke voorzet van de zijkant volledig vrij naast te plaatsen.

Het eerste gevaar van Waalwijkse zijde kwam van Arsenio Valpoort, die na een goede dieptebal van Nick Coster de doelman van Achilles te verrassen met een lobje. Zijn inzet ging echter rakelings naast. Dit bleek direct de laatste actie van Valpoort, hij werd gewisseld voor Gianluca Maria. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de daaropvolgende tien minuten. Achilles-aanvaller Frank Wiafe kwam in een 1-op-1 situatie met Ingo van Weert en zocht té nadrukkelijk het been van de verdediger op in de zestienmeter. De Groesbekers appelleerden collectief voor een strafschop, maar dienstdoende arbiter Van der Graaf besloot anders. Dit resulteerde niet alleen in een vrije trap voor de Waalwijkers, maar leverde Wiafe ook nog een gele kaart op.

Slechts enkele minuten later was het wel prijs aan de andere kant. Een voorzet van Coster werd door Maria op de lat gekopt, waarna de bal voor de voeten van Calabro kwam. De lange aanvaller zag zijn schot in eerste instantie gekraakt en vervolgens met de hand beroerd worden verdediger Verhoeven, penalty. Een dubieuze beslissing, daar waar een met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gezegd kan worden dat dit volledig onbewust ging. Calabro nam het cadeautje echter dankbaar in ontvangst en tekende voor de enige treffer van het duel.

In de slotfase ging Achilles met lange ballen en veel fysiek voetbal op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan enkele hachelijke momenten voor het doel van doelman Vos kwam het niet. Hierdoor verloor de ploeg van Peter van den Berg één van haar laatste zeven duels en behaalde het zelfs acht punten uit de laatste vier duels. Statistieken waar de club na een zwaar seizoen met recht trots op mag zijn en waar verder op kan worden geborduurd.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Coster, Verkoelen, Wormgoor,Van Weert, Jungschläger (62. Van Arnhem), van Zeelst, Deckers, Calabro, Esajas, Valpoort (60. Maria)

Wisselspelers: Martina,Van Mosselveld, Seedorf, Wielinga

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Achilles '29
Ter Wielen; Sander, Konings (55. Zeller), Smits (82. Shanwary), Wiafe, Verhoeven, van Steen, Worm, Thoone (73. Raja Boean), Sürmeli, van de Groes

Wisselspelers: Van Beers; Shanwary, Zeller, Raja Boean

Hoofdcoach: Francois Gesthuizen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.