Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Fortuna Sittard
0 - 2

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 8 mei, 20:00 uur - Trendwork Arena, Sittard
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof - Toeschouwers: 2485
4. Sandro Calabro
21. Gianluca Maria
41. de Groot
90. Arjan van Dijk
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk sluit seizoen op positieve wijze af in Sittard

Het is RKC Waalwijk niet gelukt om de laatste plaats op de slotdag van de competitie te verlaten. Op bezoek in Sittard wisten de Geelblauwen weliswaar te winnen, maar met de 0-2 uitslag kwamen zij uiteindelijk één doelpunt tekort om de rode lantaarn over te kunnen dragen aan Fortuna Sittard. Het seizoen werd door de overwinning echter positief afgesloten.

Trainer/coach van der Berg toverde voor deze laatste wedstrijd van het seizoen een enigszins verrassende 3-5-2 formatie uit de hoge hoed. Een goede keuze, want de wedstrijd kwam direct na het eerste fluitsignaal op gang, De verdedigers van Fortuna Sittard hadden geen antwoord op het sterk opererende aanvalskoppel Sandro Calabro en Gianluca Maria en beiden heren tekenden dan ook voor een treffer. Het was Calabro die de Waalwijkers in de 4e minuut al op voorsprong zette door een goede voorzet van Coster met de binnenkant van de voet tot doelpunt te promoveren.

In de 22e minuut was het de watervlugge Maria die zijn naam op het wedstrijdformulier liet noteren. Sandro Calabro gebruikte zijn lichaam goed waardoor Maria de bal van zijn voet af mee kon nemen. De aanvaller leek de bal in eerste instantie iets te ver naar buiten te spelen, maar pegelde deze uiteindelijk hard in het dak van de goal.

Tussen de twee goals kregen de Waalwijkers al tweemaal de gelegenheid om de score eerder uit te breiden. Maxim Deckers en de zeer sterk spelende Philippe van Arnhem stuitten echter twee maal op doelman Kaya. Na deze sterke openingsfase kwam het duel meer in balans, waardoor beide ploegen geen noemenswaardige kansen meer kregen.

Na de thee kwam met name Fortuna sterk uit de kleedkamer. Een aangepaste speelstijl bij de gastheren zorgden ervoor dat RKC minder aan voetballen toe kwam en daardoor de grip op het duel verloor. Het veldoverwicht van Fortuna Sittard zorgde ook voor enkele hachelijke momenten voor de goal, echter stond onder andere de paal Sittards succes tweemaal in de weg.

In de slotfase probeerde Van den Berg met het inbrengen van achtereenvolgens Valpoort, Makiavala en Esajas nog een doelpunt te forceren om de begeerde 0-3 stand te bereiken. De aanvallende wissels en tactiek resulteerde nog in twee levensgrote kansen voor Arsenio Valpoort. De aanvaller wist twee perfecte voorzetten van Makiavala en Esajas echter niet tot doelpunt te promoveren, waardoor uiteindelijk de teleurstelling toch overheerste bij de Geelblauwen. Teleurstelling over een wedstrijd die uiteindelijk terecht winnend werd afgesloten, een instelling die perspectief toont voor volgend seizoen en aantoont hoe Van den Berg de winnaarsmentaliteit weer terug heeft gebracht in Waalwijk.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Verkoelen, Wormgoor,Van Mosselveld, Deckers, Coster, Jungschläger,Van Arnhem (77. Esajas), van Zeelst, Maria (74. Makiavala), Calabro (70. Valpoort)

Wisselspelers: den Hartog,Van Weert, Seedorf, Salhi

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Fortuna Sittard
Kaya; Turan (79. Baur), de Wit, Janssen, Kis, ter Borgh, Briels, de Groot (71. Sadikki), Mert, Schroyen, Dengering

Wisselspelers: Marveggio, Baur, Vlijter, Gulpen, Sadikki, Linssen, Daniels

Hoofdcoach: Peter van Vossen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.