Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

NAC Breda
0 - 1

RKC Waalwijk
Oefenwedstrijd
Zondag 26 juli, 12:30 uur - Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 7500
8. Jonathan Kindermans
55. Steef Nieuwendaal
88. Van der Weg
Kaarten Verslag Foto's Video's

Knappe overwinning RKC Waalwijk op Open Dag NAC Breda

Ons RKC Waalwijk heeft de feestvreugde een klein beetje gedrukt op de jaarlijkse Open Dag van NAC Breda. De Geelblauwen speelden een verdienstelijke wedstrijd en wonnen door een vroeg doelpunt van Jonathan Kindermans met 0-1.

De ploeg van trainer/coach Peter van den Berg begint langzaamaan vorm te krijgen in de aanloop naar het eerste competitieduel tegen Telstar. In een redelijk bezocht duel begonnen de Geelblauwen voortvarend. Het middenveld, bestaande uit Nieuwendaal, Kindermans en Rienstra, bepaalde het tempo van de openingsfase van het duel en met goed combinatievoetbal werd NAC de wil opgelegd. Dit resulteerde in de 8e minuut al in een doelpunt van Jonathan Kindermans. Rienstra veroverde de bal op het middenveld en lanceerde Nieuwendaal op de flank. De aanvoerder van de Geelblauwen slingerde de bal snel voor de goal en de ingelopen Kindermans promoveerde de voorzet met een fraaie volley tot een doelpunt.

Na een flitsende eerste 20 minuten kregen de Bredanaars meer en meer grip op het duel. De daaropvolgende fase wist RKC zich lastig onder de druk uit te voetballen en oogde het met regelmaat slordig en rommelig aan Waalwijkse zijde, al leidde dat in eerste instantie niet tot grote kansen voor NAC. De eerste grote kans aan Bredase zijde was na 30 minuten, toen Elson Hooi een voorzet over doelman Vos heen kopte. Mark Engberink boodt zijn keeper echter de helpende voet en met een fraaie actie haalde hij de bal van de lijn.

Na rust kabbelde het duel enigzins voort zonder hele grote kansen aan beide zijdes. NAC hield een licht overwicht maar creeërde slechts enkele mogelijkheden via de flanken. De vele wissels aan beide kanten zorgden voor een wat onrustig spelbeeld, waarin RKC zich vrij gemakkelijk staande hield tegen één van dé titelkandidaten van dit seizoen.

In de slotfase van het duel kregen de Waalwijkers nog enkele mogelijkheden; een afstandsschot van Jos Peltzer ging net naast en even later speelde Özcelik, Bajic en Mulder een counter niet goed uit.

De mannen van Peter van den Berg stapten uiteindelijk als winnaars van het veld en lieten in gedeeltes van de wedstrijd zien dat er meer dan behoorlijk wat voetbal in de groep zit met onder andere Bajic en Kindermans. Met het solide ogende centrale duo Wormgoor en Van Weert en de sterk spelende Nieuwendaal en Rienstra mag er geconcludeerd worden dat ons RKC Waalwijk er goed voor staat in deze fase van de voorbereiding. 

Volgende week zaterdag wacht de volgende testcase voor de Waalwijkers, Al Shabab is dan de tegenstander tijdens de jaarlijkse Open Dag.


Opstelling RKC Waalwijk
Vos, Engberink (60. Coster),Van Weert, Wormgoor, Ndefe (75. Sijbers), Kindermans, Nieuwendaal (60. Van Arnhem), Rienstra, Bajic (87. Mulder), Valpoort (80. Özçelik), van Sonsbeek (60. Peltzer)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling NAC Breda
Ten Rouwelaar; Van der Weg, Pedro, Dingsdag, Mulder; De Kamps, Naah, Brands; Verbeek, Seuntjens, Hooi

Hoofdcoach: Robert Maaskant

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.