Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 2

Jong PSV
Keuken Kampioen Divisie
Zaterdag 29 augustus, 19:45 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 3400
5. Gigli Ndefe
23. Vloet
79. Bergwijn
90+1. Vloet
90+3. Steef Nieuwendaal
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk sluit jubileumweek af met nipte nederlaag

Het is de Geelblauwen niet gelukt om de jubileumweek glansrijk af te sluiten. Ondanks een spectaculaire sfeeractie van het publiek verloren onze jongens in het eigen Mandemakers Stadion nipt van Jong PSV: 1-2. Pas laat brak Steven Bergwijn het duel open waarna Rai Vloet de marge verdubbelde in de extra tijd. Steef Nieuwendaal produceerde in extremis de aansluitingstreffer voor de Waalwijkers, maar die bleek te laat om de Eindhovenaren verder pijn te doen.

In de eerste helft wisten beide elftallen voornamelijk halve kansen te creëren. Namens RKC knikte Jos Peltzer net over en aan Jong PSV-zijde kwam verdediger Suently Alberto een teenlengte te kort om RKC-goalie Nils den Hartog te kloppen. Jong PSV was het meest dreigend en voetbalde wat vlotter, maar dotten van kansen zaten er niet tussen. Ingo van Weert zag zijn harde kopbal klemvast gepakt worden door Jesse Bertrams, bij Jong PSV vloog een hakbal van Sam Lammers voorlangs.

RKC kwam feller en enthousiaster uit de kleedkamer met enkele mogelijkheden tot gevolg, waarvan de beste voor Arsenio Valpoort was. De clubtopscorer haalde verwoestend uit, maar de bal scheerde over het doel. In het laatste kwartier kwam het duel wat meer in evenwicht, waarbij de gasten ietwat gevaarlijker werden.

Steven Bergwijn kopte eerst nog voorlangs, maar vijf minuten later was hij wel trefzeker. Na een snel genomen vrije trap van Rai Vloet schoot de linkerspits uit een moeilijke hoek binnen: 0-1. Peter van den Berg gooide vervolgens direct het roer om en bracht met Rob van Sonsbeek een extra spits. Jong PSV kon echter profiteren van de geboden ruimte die RKC noodgedwongen moest weggeven, hetgeen resulteerde in de 0-2. Vloet prikte de bal in de uiterste hoek en besliste het duel. Toch wist RKC nog enigszins terug te komen. Captain Steef Nieuwendaal raakte in eerste instantie de lat, maar enkele seconden later stond hij op de goede plek om de aansluitingstreffer binnen te schieten: 1-2. Even leek een sensatie in de maak omdat RKC nog eens flink aanzette, maar het leverde geen laat punt meer op. Daarmee werd de eerste nederlaag van het seizoen een feit.

 

Volgende week staat er geen wedstrijd gepland vanwege een interlandperiode. Op vrijdag 11 september hervatten de Geelblauwen de competitie met een uitduel tegen FC Emmen.


Opstelling RKC Waalwijk
den Hartog, Ndefe (82. Seedorf), Wormgoor,Van Weert, Coster (83. van Sonsbeek), Kindermans, Nieuwendaal, Rienstra, Valpoort, Peltzer, Bajic (74. Özçelik)

Wisselspelers: Vaessen, Verkoelen,Van Arnhem, Mulder

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Jong PSV
Bertrams; Loof, Alberto, De Wijs, Carolina; Rommens, Sanoh (55. Boljevic), Paal; Lammers (66. Lundqvust), Vloet, Bergwijn (90. Cmiljanic)

Wisselspelers: Van Osch, Abels, Hermannsson, Pascal Lundqvist, Boljević, Cmiljanić, Luković

Hoofdcoach: Pascal Jansen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.