Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 1

SC Telstar
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 15 januari, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Erwin Blank - Toeschouwers: 1600
40. Korpershoek
81. Steef Nieuwendaal
87. Knol
90. Knol
90. Noordhoff
90. Jonathan Kindermans
Kaarten Verslag Foto's Video's

Weergaloze vrije trap Jonathan Kindermans schenkt RKC zege op Telstar

De openingswedstrijd van het nieuwe jaar leverde vanavond een waar spektakel op in Waalwijk. Ons RKC ging er in de blessuretijd met een 2-1 overwinning vandoor op Telstar via een subliem genomen vrije trap van Jonathan Kindermans, die daarmee zijn oude club Telstar pijn deed. Pas in de slotfase ontbrandde het duel, want alle doelpunten vielen in de laatste tien minuten. Een mooie start voor het team van trainer Peter van den Berg!

Voor rust waren het aantal kansen prima verdeeld over beide ploegen. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers uit Velsen, waar clubtopscorer Tarik Tissoudali een teenlengte tekort kwam om RKC-doelman Nils den Hartog te verschalken. Aan de overkant kopte Rigino Cicilia via een Noord-Hollands hoofd naast. Even later lanceerde captain Steef Nieuwendaal op fenomenale wijze Arsenio Valpoort, maar zijn harde uithaal kon gepareerd worden door Telstar-keeper Wesley Zonneveld. Aan de overkant trad Den Hartog vervolgens sterk op bij een kans voor Stefano Lilipaly.

Na de pauze had Telstar wat kansen betreft een licht overwicht. Vooral het keeperswerk van Den Hartog viel daarbij op, die fraai een poeier van Lilipaly wegwerkte. Na 72 minuten bracht Van den Berg de Belg Jonathan Kindermans in voor de teruggekeerde Kenny Anderson en hij liet duidelijk van zich zien. Binnen een minuut haalde de invaller goed uit, maar de bal spatte uiteen op de paal. Even later had RKC wel succes via Nieuwendaal. De aanvoerder aan Waalwijkse kant kreeg een afgeslagen bal in zijn voeten en schoot de bal bij de tweede paal hard binnen: 1-0.

Telstar reageerde furieus en binnen zes minuten maakten de gasten alweer gelijk. Een poging van Edo Knol werd door meerdere spelers aangeraakt en op fortuinlijke wijze belandde de bal achter Den Hartog. Gezien het spelbeeld zou een gelijkspel zeker niet onterecht zijn geweest, maar RKC’er Kindermans dacht er anders over. Hij mocht net buiten de zestienmeter aanleggen voor een vrije trap en krulde de bal fantastisch in de kruising: 2-1. De ontlading bij heel RKC was enorm, want wát een enorm belangrijke goal liet de offensieve middenvelder hier noteren. In de slotminuten werd het nog even spannend en kreeg Telstar nog een hoekschop, maar de Waalwijkers trokken aan het langste eind. Een prachtig begin van 2016, wie weet wat er nog meer gaat komen. Maandag spelen de geelblauwen uit tegen koploper Sparta Rotterdam.


Opstelling RKC Waalwijk
den Hartog, Ndefe, Seedorf,Van Weert, Engberink, Anderson (72. Kindermans), Nieuwendaal, Rienstra, Valpoort, Cicilia, Coster

Wisselspelers: Vos,Van Hoof,Van Arnhem, Bajic, Yildirim

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling SC Telstar
Zonneveld; Correia (78. Noordhoff), Korpershoek, Van Berkel, Van den Houten; Tutuarima, Knol, Lilipaly; Serrarens (64. Uiterloo), Maletić, Tissoudali

Wisselspelers: Horton, Uiterloo, Noordhoff, Schet, Hoogdorp

Hoofdcoach: Michel Vonk

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.