RKC wil stijgende lijn voortzetten in Den Bosch


Na de wedstrijden tegen FC Oss en Achilles ’29 gaat RKC Waalwijk zich opmaken voor de derde wedstrijd binnen één week. Morgenavond reizen de Geelblauwen af naar Den Bosch om het in Stadion de Vliert op te nemen tegen de plaatselijke FC. Het vertrouwen binnen het team zal groot zijn aangezien de laatste drie wedstrijden de volle negen punten opleverden. Daarnaast staat RKC nog altijd eerste in de vierde periode.

Maandagavond zagen de supporters op Sportpark de Heikant een harde wedstrijd. Beide ploegen zochten de grens op wat leidde tot enkele stevige duels. De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Smajic schoot over en Amaarouk kwam een teenlengte te kort bij een scherpe voorzet. Aan de andere kant was de eerste kans meteen raak. Voskamp stuurde Anderson weg en die trof doel in twee instanties, nadat zijn eerste poging op de paal belandde. RKC kwam niet sterk uit de startblokken in de tweede helft want binnen twee minuten kon Oulad Omar vrij uithalen op de rand van de zestien en met een droge knal bracht hij Achilles naast RKC. Na de gelijkmaker ging ons RKC op zoek naar een nieuwe voorsprong. Deze werd gevonden na ruim een uur spelen. Ndefe zag de ruimte achter de defensie, Anderson omspeelde de keeper en nadat de poging van Voskamp nog werd gekeerd door Deckers schoot Langedijk de rebound binnen. Na de goal belandde een pegel van Smajic op de lat en schoot Voskamp van dichtbij op Deckers. Tien minuten voor tijd leek RKC de wedstrijd te beslissen. Een Waalwijkse counter eindigde, op aangeven van Langedijk, bij Sno, die zijn eerste treffer maakte sinds zijn terugkeer. Via Langedijk en Sanoh kregen de bezoekers nog kansen om de score uit te breiden maar dit werd nagelaten waardoor het nog billenknijpen werd in de slotfase. Smajic maakte vlak voor tijd namelijk nog 2-3 en kreeg in de absolute slotfase nog een geweldige kans op 3-3. Deze werd door de spits naast gegleden waardoor RKC haar de derde overwinning op rij boekte.

Met FC Den Bosch treft RKC Waalwijk de huidige nummer 13 van de Jupiler League. Onder leiding van trainer Wiljan Vloet presteert de ploeg wisselvallig. De laatste zeven wedstrijden leverde één overwinning op terwijl er in de acht wedstrijden daarvoor maar één nederlaag werd geleden door de Bosschenaren. Afgelopen maandag kwam koploper VVV op bezoek dat, dankzij een 0-2 overwinning, de punten mee kon nemen naar Venlo. Vorige week vrijdag werd er wel gewonnen, in Cambuur werd het tegen de Sportclub 0-1.  

Eerder dit seizoen verloor RKC in Waalwijk. Vlak na rust kwam de tegenstander van morgenavond op voorsprong via Van der Sande, waarna oud RKC'er Schet in de blessuretijd het duel in het slot gooide. In 2014 boekte RKC haar laatste overwinning in competitieverband tegen Den Bosch. Door onder andere een rode kaart voor de thuisploeg liep RKC, via twee goals van Calabro en ééntje van Braber, uit naar 0-3. In de slotfase kwam Den Bosch nog terug tot 2-3 maar de overwinning werd door de Waalwijkers over de streep getrokken.  

 

Live verslag

RKC’ers die de Geelblauwen niet achterna kunnen reizen naar Den Bosch, maar het duel wel willen volgen via Twitter, kunnen dat doen via @RKC_wedstrijden.

 

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

NEC

Jupiler League
2 Maart 2018, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

SEIZOENCLUBCARD

2017 - 2018