RKC Waalwijk en Almere City delen punten

In een spannende confrontatie op eigen bodem in het Mandemakers Stadion stond RKC Waalwijk op 4 april tegenover Almere City. Beide teams streden om de overwinning naar zich toe te trekken, maar ondanks diverse kansen over en weer bleef het scorebord onveranderd. Het eindresultaat was een 0-0 gelijkspel, waarmee RKC Waalwijk haar positie in de Eredivisie versterkt en virtueel twee punten voor blijft op Excelsior, waardoor de 15e plaats behouden blijft.

Eerste helft

De wedstrijd begon sterk van de kant van RKC Waalwijk, met Yassin Oukili in een positieve rol. Al in de 8e minuut zette hij de toon met een prachtige dieptepass, hoewel dit niet direct tot een doelkans leidde. Zijn volgende poging in de 14e minuut resulteerde in een grote kans voor Chris Lokesa, die echter de doelman op zijn pad vond. Slechts een minuut later waagde Yassin Oukili zelf een poging, die helaas op de paal eindigde. Een ander opmerkelijk moment was in de 31e minuut toen David Min na een voortreffelijke pass van Etienne Vaessen net naast schoot. Ondanks de gedrevenheid en de kansen, bleef het doel leeg in de eerste helft.

Tweede helft

Na de rust bleef RKC Waalwijk de aanval zoeken. Al vroeg in de tweede helft, in de 49ste minuut, kreeg Chris Lokesa opnieuw een grote kans op aangeven van David Min, maar zijn stift ging over. Mats Seuntjens probeerde het vervolgens in de 52e minuut op aangeven van Richonell Margaret, zonder succes. Hoewel Almere City in de laatste tien minuten van de wedstrijd enkele kansen wist te creëren, domineerde RKC Waalwijk het grootste deel van de wedstrijd. Desondanks lukte het geen van beide teams om het doel te vinden, resulterend in een 0-0 eindstand.

RKC Waalwijk kijkt nu vooruit naar de volgende wedstrijd. Dit is een uitduel tegen FC Volendam op zondag 7 april om 16.45 uur, deze wedstrijd is inmiddels uitverkocht. Hierna volgt een uitwedstrijd tegen AZ Alkmaar op zaterdag 13 april om 18.45 uur. Fans die de ploeg willen steunen, kunnen voor €27,50 met de bus mee om hun team in actie te zien in de uitwedstrijden tegen zowel AZ als Heracles.