Feitjes en weetjes FC Den Bosch – RKC Waalwijk


Deze Brabantse derby is regelmatig afgewerkt in de  Eredivisie, Jupiler League en als een vriendschappelijke ontmoeting. De balans kent een Waalwijks voordeel.  De Geelblauwen zijn al sinds 2002 ongeslagen in Stadion de Vliert en namen acht keer de punten mee naar Waalwijk. Vier keer werden de punten verdeeld en de thuisploeg trok twee keer aan het langste eind. Verdere feitjes over dit duel lees je hieronder.

De laatste nederlaag was dus in 2002. De Bosschenaren versloegen ons RKC met 1-0. Deze wedstrijd werd destijds nog gespeeld in de Eredivisie.  In 1993 delfden we ook al het onderspit tegen de Blue White Dragons. Destijds werd het ook, in wederom een Eredivisiewedstrijd, 1-0 voor de thuisploeg van vanavond.  

Tot vorig jaar deelde RKC en Den Bosch nog een jeugdopleiding onder de naam ‘Brabant United’. 

De laatste Waalwijkse overwinning in competitieverband werd behaald op 22 augustus 2014. Mede door een rode kaart voor FC Den Bosch kon RKC via Calabro (2x) en Braber uitlopen naar 0-3. De thuisploeg knokte in de slotfase nog voor wat het waard was, maar kwam niet verder dan 2-3.

Op 30 augustus 2010 liet ons RKC zien dat het zich terug kon vechten in een wedstrijd. Na een uur spelen keek het tegen een 2-0 achterstand aan maar dankzij twee goals van Fred Benson ging RKC toch nog met een punt naar huis.

Steef Nieuwendaal, Irvingly van Eijma en Dwayne Green hebben een verleden bij de Blue White Dragons. Van Eijma en Green doorliepen tot 2014 de jeugdopleiding bij Den Bosch. Nieuwendaal kwam tot 58 optredens bij de plaatselijke FC en scoorde één keer.

Onze hoofdtrainer Peter van den Berg heeft de laatste jaren van zijn carrière voor FC Den Bosch gespeeld. Hij speelde 93 wedstrijden in het blauwwit en scoorde éénmaal.

Eerder dit seizoen won Den Bosch met 0-2 in Waalwijk. Nadat Van der Sande Den Bosch na rust op voorsprong had gebracht, werd de wedstrijd in beslist door oud RKC’er Damiano Schet in blessuretijd.

Naast Schet hebben ook Ralph Vos en Mats Deijl een verleden bij ons RKC. Laatstgenoemde doorliep de jeugdopleiding, Schet en Vos kwamen respectievelijk tot 25 en twintig optredens.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

NEC

Jupiler League
2 Maart 2018, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

SEIZOENCLUBCARD

2017 - 2018