RKC Waalwijk verlaat play-offs met opgeheven hoofd


Een wonder van de buitencategorie was er nodig om nog een ronde door te gaan in de play-offs na de thuisnederlaag van afgelopen maandag tegen FC Emmen. Dat wonder kwam er niet, maar RKC Waalwijk rechtte wel de rug in Emmen en boekte met fris, aanvallend voetbal en een goede dosis strijdlust een goede 0-1 overwinning op de plaatselijke FC.

Trainer/coach Peter van den Berg koos voor een andere formatie in de return tegen FC Emmen. In de nieuwe opstelling, waarin met twee spitsen werd gespeeld en waarbij Van Eijma zijn eerste basisplaats kreeg toebedeeld, toonde RKC van meet af aan dat zij naar Emmen waren gekomen om de vieze nasmaak van afgelopen maandag zo goed als mogelijk weg te spoelen. Met verzorgd positiespel en vrijwel overal 1 op 1 spelend over het gehele veld namen de Geelblauwen direct het initiatief. Dit resulteerde in de openingsfase ook in twee grote kansen. Nando Wormgoor kon echter net niet bij een strak ingesneden voorzet en een schot van Daan Rienstra werd ternauwernood gekeerd en daarmee tot corner verwerkt. FC Emmen had hier weinig tegenover te stellen. Na een half uur opende Johan Voskamp op aangeven van Daan Rienstra de score. De aanvalsleider liep slim weg bij Josemar Lima, kreeg de bal perfect aangespeeld van Rienstra en passeerde doelman Telgenkamp met een geplaatste schuiver. Beide ploegen gingen aan de thee met deze 0-1 ruststand, waar vooral voor RKC meer in had gezeten.

Na de rust kreeg FC Emmen meer grip op het spel, mede door het inbrengen van de watervlugge Issa Kallon. De kleine aanvaller kreeg kort na rust direct een grote kans, maar hij zag zijn kopbal via de paal terug het veld in komen. Het duel kwam hierna meer in balans, zonder dat hier echt grote kansen uit voortkwamen voor beide ploegen. Twintig minuten voor tijd wilde Roel van de Sande zijn eigen balverlies op het middenveld te gretig herstellen, waarbij hij Cas Peters raakte. Scheidsrechter Van de Graaf was onverbiddelijk en stuurde de middenvelder met een directe rode kaart naar de kleedkamers. Met het brengen van Mohamed Mezghrani voor de sterk spelende Johan Voskamp was de angel uit het aanvalsspel van de Waalwijkers gehaald, die zich vanaf dat moment voornamelijk bezig hielden met het behouden van de voorsprong. De tien overgebleven RKC’ers bleven gedisciplineerd spelen en FC Emmen zette niet echt aan waardoor er vrij eenvoudig overeind gebleven werd in de slotfase, ondanks een overwicht van de Emmenaren.

Achteraf overheerste in de kleedkamer vooral de teleurstelling over de thuisnederlaag, vooral omdat de ploeg van Peter van den Berg vandaag wel had laten zien dat er ook maandag meer in had gezeten. FC Emmen is door naar de volgende ronde en RKC Waalwijk sluit een fantastisch seizoen, waarin de play-offs werden behaald met het 17e spelersbudget, het tweede elftal promoveerde naar de Eredivisie en waarin de club definitief werd gered, af met een uitstekend resultaat en dito teamprestatie tegen een ploeg waarvan nog niet eerder gewonnen werd sinds de terugkeer in de Jupiler League in 2014.

FC Emmen-RKC Waalwijk 0-1.

31.Johan Voskamp 0-1.
Scheidsrechter: Van de Graaf.
Rode kaart: 68. Van de Sande (RKC Waalwijk).
Gele kaart: Nieuwendaal (RKC Waalwijk).
Toeschouwers: 2856.

FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima (46. Bakker), Siekman, Loen, Klok, Bannink, Turk (76.Maier), Olijve, Peters, Huisman (46. Kallon).

RKC Waalwijk: Vaessen; Seedorf, Wormgoor, Nieuwendaal, Greene, Van Arnhem, Van de Sande, Rienstra, Van Eijma, Voskamp (73. Mezghrani), Benson (61. Van Sonsbeek).

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


Willem II


-

RKC Waalwijk

19 December 2017, 20:45
Koning Willem II Stadion, Tilburg

SEIZOENCLUBCARD

2017 - 2018